Witam użytkowników po dłuższej przerwie nie obecności która była związana z zakupem X'360
Po ponad dwóch latach przesiadłem się na komputer i postanowiłem dołączyć do tej rozmowy
Do czasu kiedy nie miałem X'360 moim N.1 był Pes6 (Dzięki kitserver pack'om ta gra była epicka, co tu dużo pisać)
Wraz z kupnem 360 zakupiłem Fifę 12 która była najnowszą częścią i przyznać muszę, że od tamtego czasu produkcja od EA Sports skradła moje serce. W między czasie grałem w PES'a 12 który był również dobry ale nie było mi dane kupić go na X360. Od tamtego czasu wiele się nie zmieniło bo aktualnie czekam na Fifę 15 z nowym silnikiem na PC.
Gdy kilka tygodni temu zagrałem na komputerze w Pes'a 2014 uznałem, że jest to jakaś wersja demo tego w co grałem w Pes'a 2012 (również na kompie)
Wszystko niebotycznie okrojone, szkoda opisywać.
Mimo, że Pes 14 mnie nie zachwycił to z chęcią porównam Fifę 2015 i Pro Evolution Soccer na komputerze, nawet na podstawie wersji demo.
Jako, że mieszkam w Anglii pozwolę sobie o kilka zdań na temat grania w tym kraju. Bez żadnego zawahania mogę napisać (co nie będzie zdziwieniem), że Anglicy wybierają konsole do grania. Mało kto korzysta tutaj z komputerów aby na nim grać mimo, że jak już kupują komputery to z najwyższej półki ale użytków z nich nie robią. Jeśli chodzi o sam pojedynek Fifa Vs. Pes w Anglii mało kto wie, że taka gra jak Pes istnieje. Gracze w ciemno biorą tytuł od EA Sports (może z nie wiedzy, że istnieje jakaś alternatywa).
W Anglii gra w dniu premiery kosztuje: 50f. (XO, PS4) 40-35f.(X360,PS3) 35-25f.(PC) nie wiem jak wygląda sprawa wygląda na innych platformach ale prawda jest taka, że Anglika na wersję Next Genową stać po skończeniu jednego dnia pracy.
Liczę, że Pes2015 będzie dobrą grą a gracze PC będą z niej zadowoleni, czego sobie i innym życzę