Archiwum > Sport
Transfery piłkarskie [Aktualizacje]
Kfercik:
Mit o BPL jako najbardziej siłowej i brutalnej lidze Europy został już dawno obalony, wystarczy spojrzeć na Hazarda, Oscara, Lallanę, Couthinho, Eriksena, Navasa, Silvę, Cazorlę i wielu, wielu innych. Epoka rzeźnickiego futbolu odeszła wraz z tak wyrazistymi postaciami jak Edgar Davids, Gennaro Gattuso, Marco Materazzi, czy Roy Keane. Przyznam, że trochę nad tym ubolewam, bo goście mieli niepowtarzalne charaktery i często wkładali głowy tam, gdzie lwia część dzisiejszych zawodników bałaby się włożyć nogę.
Blues Fan:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEEpoka rzeźnickiego futbolu odeszła wraz z tak wyrazistymi postaciami jak Edgar Davids, Gennaro Gattuso, Marco Materazzi, czy Roy Keane. Przyznam, że trochę nad tym ubolewam, bo goście mieli niepowtarzalne charaktery i często wkładali głowy tam, gdzie lwia część dzisiejszych zawodników bałaby się włożyć nogę.
--- Koniec cytatu ---
Przecież dalej mamy takich zawodników jak np. Vidić, Mascherano, Mandžukić, Felipe Melo czy Pepe.
NexaT:
To, że technicznie nastawieni zawodnicy dają sobie tam radę, nie oznacza, że BPL nie jest najbardziej siłową ligą.
Jest obecnie jakiś groźny kandydat dla Anglii?
Kfercik:
@up
Może przesadziłem, ale gdy widzę te durne komentarze pod plotkami/oficjalkami np. o przejściu Sancheza, Di Marii, czy innego słabiej zbudowanego zawodnika to mnie krew zalewa.
REJESTRACJA lub LOGOWANIEPrzecież dalej mamy takich zawodników jak np. Vidić, Mascherano, Mandžukić, Felipe Melo czy Pepe.
--- Koniec cytatu ---
Napisałem, że większość, nie twierdzę, że nie ma już takich graczy na naszym globie.
Douglas:
REJESTRACJA lub LOGOWANIETo, że technicznie nastawieni zawodnicy dają sobie tam radę, nie oznacza, że BPL nie jest najbardziej siłową ligą.
Jest obecnie jakiś groźny kandydat dla Anglii?
--- Koniec cytatu ---
Ale w jakim sensie, fizycznym czy ogółem jako siła ligi?
REJESTRACJA lub LOGOWANIEPrzecież dalej mamy takich zawodników jak np. Vidić, Mascherano, Mandžukić, Felipe Melo czy Pepe.
--- Koniec cytatu ---
Mascherano? Mandzukic? Przecież to zawodnicy którzy może wirtuozami nie są ale są w stanie grać w ataku pozycyjnym. Chodzi mi raczej o zawodników typu Joey Barton, Lee Cattermole(?), Nigel deJong.
REJESTRACJA lub LOGOWANIE Przyznam, że trochę nad tym ubolewam, bo goście mieli niepowtarzalne charaktery i często wkładali głowy tam, gdzie lwia część dzisiejszych zawodników bałaby się włożyć nogę.
--- Koniec cytatu ---
Czasami lepiej nogę odstawić i zachować więcej zdrowia. Walka jest wskazana ale bez przesady.
Nawigacja
[#] Następna strona