Osobiście uważam, że już po ostatnim patch'u i DLC w PES'a 2014 gra się całkiem przyzwoicie (oczywiście tylko offline, online nadal są opóźnienia i problem w grze obronnej), jedynym mankamentem są nadal bramkarze, a dokładnie ich reakcja.
Jeżeli KONAMI uda się w PES 2015 jeszcze poprawić gameplay i animację (co już trochę widać na filmie), skonfigurować grę online na takim samym poziomie jak offline i poprawić bramkarzy to będzie naprawdę zajebista gra.
Tak reasumując wczoraj zainstalowałem Fife 2014 tak z ciekawości (zaznaczam, że nie grałem w wcześniejsze odsłony), odpaliłem ją na max detalach i powiem tak:
jeżeli chodzi o menu, jest o wiele lepsze niż to w PES 2014 (o soundtracku, nawet nie wspominam) ;p
natomiast sama rozgrywka dla mnie wielka porażka, piłkarze biegają jakby mieli 25 kg plecaki na sobie, odwzorowanie lotu piłki też nie przypadło mi do gustu. Ogólnie jak dla mnie strasznie to wszystko drewniane. Tak więc po 2 meczach wyłączyłem grę i tyle.
Mam nadzieję, że PES 2015 będzie najlepszą odsłoną zarówno pod względem grywalności jak i oprawy graficznej.