Autor Wątek: Super White Army by TheKrzychu  (Przeczytany 12749 razy)

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
Odp: Super White Army by TheKrzychu
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 20, 2014, 17:17:50 »
7#

16 lipca 2013 r.

Taylor nowym nabytkiem The Rovers!

To już potwierdzona wiadomość. Ryan Anthony Taylor ponownie został piłkarzem 'Super White Army'. Oficjalnie zawodnik trafił na Prenton Park za darmo, ale powszechnie mówi się, że ten niespodziewany transfer doszedł do skutku po wcześniejszych rozmowach piłkarza z klubem w których zostało uzgodnienie odszkodowania za rozwiązanie kontraktu. Rekompensatę tą ponoć w całości pokryli włodarze 'The Rovers'.
          28-letni obrońca, mogący również grać w linii pomocy swoją piłkarską karierę zaczynał właśnie w Tranmere. Do akademii tego klubu trafił w okolicach siódmego roku życia, a po ukończeniu 18 lat zadebiutował w pierwszym zespole. Urodzony w Liverpoolu piłkarz początkowo grał jako prawoskrzydłowy, lecz po jakimś czasie został przesunięty na prawą obronę, gdzie na dobre rozwinął skrzydła. Po rozegraniu 122 spotkań w przeciągu trzech sezonów Taylor zdecydował się podjąć nowe wyzwanie i przeniósł się do Wigan Athletic zamieniając League One na Premier League. Na DW Stadium spędził cztery lata przeplatane różnymi urazami, ale udało mu się zaliczyć 63 występy dla 'The Latics'. Kolejnym jego przystankiem w karierze było Newcastle United, gdzie trafił jako część transferu Charlesa N'Zogbi do Wigan. 91 - tyle spotkań Anglik zaliczył w barwach 'The Magpies'. Ostatnie jego sezony nie były jednak udane. W przygotowaniach do sezonu 12/13 zerwał więzadła krzyżowe przez co stracił ponad połowę sezonu. Piłkarz wyleczył się dopiero na na początku marca, lecz od tamtej pory nie mógł przebić się do kadry meczowej, nawet na ławkę rezerwowych.

"Trener Newcastle zawsze chce mieć kadrę tak silną jak to tylko możliwe oraz chce aby była spora rywalizacja na treningach. Po rozmowie z Alanem Pardew dowiedziałem się, że mam odpowiednie umiejętności i jeśli będę zdrowy to będę mógł walczyć o miejsce w zespole w kolejnym sezonie. Zdecydowałem się jednak odejść do klubu mojej młodości. To nie jest tak, że nie chciałem podjąć rękawic. Ostatnimi czasy miałem sporo przejść z kontuzjami i potrzebuję regularnej gry. Czuje się dobrze przygotowany do zbliżającego się sezonu. Obecnie trenuję na pełnych obrotach i będę do dyspozycji mojego nowego trenera w każdym spotkaniu. Ogólnie to ciężko jest utrzymać formę tylko dzięki treningom, więc każda minuta rozegranego meczu w barwach Tranmere będzie dla mnie bardzo cenna. Nie grałem ostatnio za wiele, ale wiem, że wciąż mogę wykonać dobrą robotę dla tego klubu."

Coady: Cieszę się z tego transferu.

Oficjalne strony internetowe Tranmere Rovers Football Club i Liverpool Football Club potwierdziły dzisiaj, że pomocnik Conor David Coady dołączy do drużyny z Prenton Park na zasadzie transferu definitywnego wynoszącego 500 tysięcy funtów + przyszłe bonusy. Anglik, który sprawował funkcję kapitana The Reds do lat U-21, ma również za sobą debiut w seniorskiej drużynie Liverpoolu w sezonie 2012/2013, kiedy to rozpoczął mecz w ramach Ligi Europy z Anży Machaczkała. Pojawił się także na murawie w Barclays Premier League, wchodząc z ławki w meczu z Fulham w maju bieżącego roku. Warto też odnotować, że Coady nosił opaskę kapitana reprezentacji Anglii w Mistrzostwach Świata do lat 20 rozgrywanych w Turcji. W wywiadzie dla oficjalnej strony Tranmere, Coady powiedział:

"Jestem przeszczęśliwy! Oferta z tego klubu od razu mnie zainteresowała. Tranmere Rovers to dobry klub z właściwymi ludźmi na właściwych miejscach. Nowe plany klubu, jak i ambitna ekipa od razu sprawiła, że chciałem być jej częścią i pomóc we wspinaniu się po kolejnych szczeblach ligowej tabeli. Kto wie, jak daleko dojdziemy? Rozmawiałem z Chrisem Powellem odnośnie mojej roli w zespole i jestem zadowolony z jego słów. Uważam, że preferowany przez niego styl gry, jest tym, w który powinienem się wpasować, bo lubię atakować z piłką przy nodze i kreować sytuacje strzeleckie, jak i pracować w defensywie. "

O'Grady również zameldował się na Prenton Park !

Kolejnym transferem jaki przeprowadził Chris Powell było sprowadzenie kolejnego napastnika. Christopher James "Chris" O'Grady trafił na Prenton Park za nieujawnioną kwotę. Piłkarz ten spędził część ubiegłego sezonu na wypożyczeniu w zlikwidowanym całkiem niedawno Barnsley FC, gdzie zaliczył 16 występów, zdobywając 6 bramek. Ówcześni włodarze 'The Tykes' byli bliscy ściągnięcia piłkarza z Sheffield Wednesday, lecz problemy klubu i jego likwidacja całkowicie zniweczyły plany na przyszłość wychowanka Leicester. W poszukiwaniu różnych opcji w ataku, przedstawiciele Tranemere zwrócili uwagę właśnie na O'Grady'ego, który w poprzednim sezonie wyróżniał się nie tylko odpowiednim wykorzystaniem swoich warunków fizycznych, ale również całkiem niezłym wykończeniem. W całej swej karierze Chris O'Grady na 366 występów zdobył 85 bramek z czego, aż 26 ustrzelił na poziomie Championship. Eksperci piłkarscy co do tego transferu są zgodni: menadżer poszukiwał kolejnej opcji w ataku i ten transfer okaże się bardzo sprytnym posunięciem. 

Dunk: Przyszedłem tutaj coś udowodnić !

Czwartą wiadomością transferową, którą uraczyli nas działacze Tranmere dnia 16 lipca 2013 roku był zakup 21-letniego środkowego obrońcy. Lewis Carl Dunk złożył podpis pod 5-letnią umową, a kwota transferu wyniosła 1 milion funtów. Mierzący 191 centymetrów stoper jest wychowankiem Brighton & Hove Albion i w barwach tego klubu rozegrał 55 spotkań, z czego zaledwie dziewięć w ubiegłym sezonie. Były klubowy już kolega Tomasza Kuszczaka poza podziękowaniami w stronę klubu z Brighton, powiedział też kilka słów o jego nowym etapie w piłkarskiej karierze:

"W Tranmere zacznę całkiem nowy rozdział w mojej piłkarskiej karierze. To dobry klub z niewiarygodnymi kibicami. Jestem podekscytowany zbliżającym się treningami i meczami pod wodzą Chrisa Powella. Przyszedłem tutaj coś udowodnić, więc będę dawał z siebie wszystko w każdej sekundzie mojego pobytu w tym klubie. Jestem zdania, że ten zespół może osiągnąć coś dobrego w najbliższych kilkunastu miesiącach. Myślę, że będzie to ekscytujący sezon dla fanów."
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2014, 17:35:24 wysłana przez thekrzychu »

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 20, 2014, 18:41:57 »
Dobrze, że przeprowadzasz dalsze transfery. Patrząc na poziom jaki chcesz ustawić do ligowych zmagań to będą Ci z pewnością potrzebne. Będzie ciężko, to na pewno, ale liczę na zaciętą walkę do samego końca. Czy awans do Premier League jest realny? Nie mam pojęcia, Tranmere ma sporo do udowodnienia już w pierwszych spotkaniach. Gracze tacy jak Taylor są bardzo potrzebni, bo do klubu oprócz czynnik sportowego wnoszą serce i przywiązanie do klubu. Planujesz jeszcze jakieś transfery czy już zamknąłeś kadrę?

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 23, 2014, 12:41:31 »
8#
Podsumowanie sparingów!

Tranmere Rovers v. Liverpool FC

Nawet pomimo tego, że drużyna 'The Reds' wyszła na to spotkanie głównie piłkarzami U-21 to zespół Tranmere momentami miał problemy aby wejść z piłką nawet na połowę przeciwnika. W 20. minucie spotkania mieliśmy rzut karny po Stephena Fostera na Flanaganie. Obrońca Rovers obejrzał czerwoną kartkę, a jedenastkę na bramkę zamienił Joe Allen. W 43. minucie Noble-Lazarus dośrodkował z boku pola karnego wprost na głowę Liama Daviesa, jednak młody napastnik minimalnie spudłował. W 55. minucie było 0:2. Jordon Ibe kapitalnie zagrał na wolne pole do rezerwowego Yesila, ten urwał się Goodisonowi i w sytuacji sam na sam z wielkim spokojem pokonuje Owaina Fôn Williamsa. Po strzeleniu tej bramki zawodnicy Liverpoolu nieco się rozluźnili, a Tranmere miało kilka okazji. W 60. minucie szansę na bramkę miał O'Grady. Napastnik po dośrodkowaniu Ryana Taylora strącił piłkę głową i był bliski wrzucenia piłki za kołnierz bramkarzu LFC. Ostatecznie Brad Jones nie dał się zaskoczyć i sparował piłkę na korner. Ponownie dośrodkowywał Taylor i znowu piłka odnalazła nowego napastnika Rovers. Tym razem O'Grady uderzył wysoko nad poprzeczką. Trochę pohasali gospodarze i po chwili młoda ekipa Liverpoolu ponownie wzięła sprawy w swoje ręce. W 71. minucie Samed Yesil dobił strzał Luisa Alberto i mieliśmy już 0:3. Od tamtej pory 'The Reds' kontrolowali wydarzenia na boisku, a podopieczni Chrisa Powella nie oddali już żadnego strzału.

Tranmere Rovers (4-4-2) : Fôn Williams - Holmes, Goodison, Foster, Kay - Power, Perkins, Robinson, Noble-Lazarus - L. Davies, O'Grady
Liverpool FC (4-1-3-2) : Jones - McLaughlin, Wisdom, Ilori, Flannagan - Allen - Ibe, L. Alberto, Smith  -  Dunn, J. Sinclair

Bramki: 20' Allen (karny), 55' Yesil (as. Ibe), 71 Yesil

Zawodnicy na plus: R. Taylor (PO), S. Jeninngs (ŚP), O'Grady (ŚN)
Zawodnicy na minus: S. Foster (ŚO), Goodison (ŚO), Kay (LO/PO), Power (PP/ŚP), Koumas (ŚP)

Celtic FC v. Tranmere Rovers

Cały okres przedsezonowy zamknął mecz z Celticem FC na Celtic Park w Szkocji. Mecz obfitował w wiele emocji, a kibice obejrzeli, aż siedem bramek. Niestety, kompletnie nie mam pojęcia co napisać o tym meczu. Tranmere na początku meczu przeprowadziło dwie fartowne akcje po których padły bramki. Warto zaznaczyć, że w obu udział miał Conor Coady, który przechwycił podania szkockich piłkarzy w środkowej strefie boiska. Cały mecz wyglądał tak samo. Celtic atakował, Rovers się broniło. W drugiej połowie rozwiązał się worek z bramkami, a zmiennik Pukkiego - Stokes ustrzelił hattricka. Końcowy wynik to pięć do dwóch, ale trzeba pochwalić gości za walkę w tym meczu. 'The Boys' to zupełnie wyższy poziom niż dopiero co budowana drużyna z Birkenhead. Chris Powell stwierdził, że potrzebuje czasu, a wyniki przyjdą same. Patrząc na obecny skład i przebieg meczów towarzyskich nie jesteśmy tego taki pewni. No, ale cóż....poczekamy i zobaczymy.

Celtic (4-4-2 classic) : Forster - Matthews, Ambrose, Gershon, Izaguirre - Commons, Brown, Ledley, Mulgrew - Samaras, Pukki
Tranmere (4-4-2 diamond) : Fôn Williams - R. Taylor, Dunk, A. Taylor, Bakayogo - Coady, Mellis, Wallace, Robinson - Scotland, Stockton

Bramki: 2' Stockton, 11' Scotland (as. Coady); 45'+ Brown, 57' Stokes (as. Izaguirre), 70' Stokes (as. Brown), 83' Samaras, 88' Stokes (as. Forrest)

Zawodnicy na plus: Dunk (ŚO), Coady (DP), Wallace (ŚP), Scotland (ŚN)
Zawodnicy na minus: Fôn Williams (BR), Holmes (PO), Vaulks (ŚO) Robinson (ŚP), Koumas (ŚPO), Noble-Lazarus (ŚN)

Kolejna nowa twarz w Tranmere!

Hiszpan Andrea Orlandi Stabilin został nowym zawodnikiem 'Super White Army'. Kwota transferu wyniosła 250 tysięcy funtów, a zawodnik złożył podpis pod trzyletnim kontraktem. Były piłkarz Alaves, FC Barcelony i Swansea trafił do Brighton & Hove Albion rok temu, gdzie rozegrał 36 spotkań, strzelając siedem goli. Piłkarz, który w barwach "Dumy Katalonii" w 2006 roku zadebiutował w Primera División nominalnie gra na pozycji lewego pomocnika, choć z powodzeniem radzi sobie na środku pomocy, bądź lewej obronie. Zawodnik będzie grać z numerem ósmym na plecach.

Peterson wypożyczony na rok !

Kristoffer Peterson jest drugim piłkarzem Liverpoolu, który trafił na Prenton Park w tym okienku transferowym. Szwed, który w tym roku będzie obchodzić swe 19. urodziny zostanie na Prenton Park do końca sezonu.  Napastnik trafił do Liverpoolu w styczniu 2011 roku z Savedalens IF i początkowo grywał w drużynie do lat 18 jako środkowy bądź boczny pomocnik, ale mimo to udało mu się trafić pięć razy do siatek rywali w 22 spotkaniach. Swoją dobrą grą przyciągnął uwagę ówczesnego trenera rezerw Liverpoolu - Rodolfo Borrella, który włączył go do kadry na rozgrywki NextGen Series - turnieju zorganizowanego na podobieństwo Ligi Mistrzów, z tym że przeznaczone dla piłkarzy poniżej 19. roku życia. W ubiegłym sezonie Peterson zaczął grać jako boczny napastnik będąc gwiazdą drużyny The Reds do lat 18 (9 goli w 23 meczach), ale udało mu się również zaliczyć 13 występów w drużynie do lat 21. Szwed zaliczył też trzy treningi z pierwszą drużyną w Melwood pod czujnym okiem Brendana Rodgersa. Okres przygotowawczy do nadchodzącego sezonu Peterson spędził z rezerwami LFC, którzy mierzyli się z pierwszymi drużynami Glentoranu, Hearts, Bologni i rezerwami Realu Sociedad. Reprezentant Szwecji do lat 21 zdobył trzy bramki w czterech meczach towarzyskich i był jednym z najbardziej wyróżniających się piłkarzy. 

Czterech piłkarzy opuszcza mury Prenton Park!

Jimmy McNulty, Andrai Jones, Michael Kay oraz James Rowe nie przekonali do siebie Chrisa Powella. Wszyscy piłkarze po wtorkowym treningu opuścili klub z Birkenhead.

James McNulty   28 lat, Anglia, ŚO / LO Ipswich Town (roczne wypożyczenie z opcją wykupu)
Andrai Jones   21 lat, Anglia, PO / ŚO Gateshead FC (za darmo)
Michael Kay   23 lata, Anglia, PO / ŚO Sheffield United FC (za darmo)
James Rowe   21 lat, Anglia, ŚP / PP / LP Ipswich Town (roczne wypożyczenie z opcją wykupu)

Spoiler for Hiden:
No to koniec sparingów i na 99,99 % koniec transferów. Zobaczę jeszcze po pierwszej ligowej kolejce bo może ktoś dozna kontuzji, ale wydaje się to mało prawdopodobne. Poważniejsze transfery przewiduję dopiero w zimowym okienku jak już będę wiedział jakie pozycję trzeba wzmocnić.

Życzycie sobie zdjęcia strojów, które zrobiłem czy nie trzeba?

Offline Bartekeuro

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 116
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 23, 2014, 12:55:31 »
Możesz pokazać te stroje.
No to czas na 1 kolejke i gre o punkty.

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 23, 2014, 14:58:58 »
Idziesz dobrym rytmem, poziomem i własnym pomysłem. Mi się tam podoba twoje rozwiązanie z kadrą i transferami. Od tego jesteś, aby rządzić. :P

Offline Helix

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 23.08.2014r.
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 24, 2014, 16:33:33 »
No kariera bardzo, bardzo fajna. Choć sam nie przepadam za opowiadaniami "informacyjnymi" to ta powoduje zachwyt lekki u mnie.
Stroje pokaż :)

Czekam na pierwszą kolejkę niecierpliwie i życzę sukcesów oraz chęci do pisania.

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 25, 2014, 22:57:49 »
Także uważam, że możesz pokazać stroje - wrzucić po prostu wzmiankę ze screenami i będzie w porządku :) Jak zobaczyłem tego Yesila to przez chwilę miałem niezłego mindfucka, bo pomyślałem, że także Ty go ściągnąłeś do siebie a ja to przeoczyłem  :D Nie ma co się przejmować wysoką porażką z Celticiem, zresztą sam to zgrabnie ująłeś - Tranmere jest w dopiero w fazie budowy i to jako zespół zaplecza Premier League. Ogólnie ciekawy jestem jak pójdzie Ci w lidze na najwyższym poziomie, bo sam (patrząc na moje "umiejętności"  :D) to chyba bym się wściekł, bo z pewnością wylądowałbym na końcu tabeli z dość nieciekawym bilansem :P

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 26, 2014, 10:56:10 »
9#

Jeep i Umbro nowymi sponsorami !

W nadchodzącym sezonie rozgrywek piłkarskich 2013/2014 na koszulkach zawodników Tranmere Rovers zagości logo legendarnej marki Jeep. Jest to efekt umowy o sponsoringu, podpisanej w lipcu bieżącego roku pomiędzy Chrysler Holding Sp. z o.o. (LLC). i Tranmere Rovers Football Club, na mocy której amerykański koncern motoryzacyjny może korzystać z wyłącznego prawa umieszczania swego logo na ubiorach zawodników The Rovers w okresie najbliższych trzech sezonów. Porozumienie weszło w życie 1 lipca 2013 roku, a klub zarobi łącznie 15 mln euro oraz otrzyma wsparcie w postaci floty aut. Jako ciekawostkę można dodać, że marka Jeep jest własnością Chrysler Holding, a pakiet mniejszościowy tejże spółki posiada obecny właściciel Tranmere - firma Cerberus Capital. Bliska całościowego przejęcia Chrysler Holding jest grupa Fiat, ale wszyscy zapewniają, że nawet pomimo zmiany właściciela marki Jeep umowa nadal będzie aktywna i będzie przynosić zyski obu stronom.

Zmienił się również producent strojów piłkarskich Tranmere. Od nowego sezonu zarówno seniorów jak i drużynę młodzieżową ubierać będzie firma Umbro.  Poniżej prezentujemy Państwu fragment ze specjalnie zwołanej oficjalnej konferencji prasowej:

"Umbro i Jeep to marki o bardzo atrakcyjnych walorach i globalnym zasięgu. One są już bardzo prestiżowe i teraz do nas będzie należało, by równie dobrze prezentować się na boisku. Trzyletnie kontrakty, który podpisaliśmy, warte są łącznie 25 milionów euro (~ 20 mln £), do tego w umowie zawarty jest dodatkowy zapis o dostawie floty samochodowej. Taki kontrakt w kontekście wartości koszulki stawia nas na jednym z czołowych miejsc na Wyspach Brytyjskich jak i ścisłej czołówce Europy - a tam piłkarsko Tranmere ma zamiar za niedługo zawitać i zostać na stałe."

A oto komplet strojów drużyny Tranmere Rovers na nadchodzący sezon 2013 - 2014:

REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE

(Kliknij by powiększyć)

Pełna kadra na sezon 2013/2014:

Bramkarze:
1.  Owain Fôn Williams       26 lat  BR
12.  Christian Dibble        19 lat  BR
40.  Sam Ramsbottom       17 lat  BR
50.  Luke Pilling        16 lat  BR

Obrońcy:

2. Danny Holmes        24 lata  PO / ŚO
3. Zoumana Bakayogo         26 lat  LO / LP
4. Ash Taylor        22 lata  ŚO / PO / DP
5. Ian Goodison        40 lat  ŚO
6. Lewis Dunk        21 lat  ŚO
15. Ryan Taylor        28 lat  PO / LO / PP / LP
28. Stephen Foster        32 lata  ŚO
38. Will Vaulks        19 lat  ŚO / PO
40. Antonie Boland        18 lat  ŚO / DP

Pomocnicy:

8. Andrea Orlandi        29 lat  LP / ŚPO / ŚP / LO
11. Andy Robinson        33 lata  LP / PP / ŚP
14. James Wallace         21 lat  ŚP / ŚPO / PP
16. Steve Jennings        28 lat  ŚP / DP
17. Max Power        19 lat  ŚP / PP / ŚPO
18. Jason Koumas         33 lata  ŚPO / ŚP / PP / LP
20. David Perkins        31 lat  DP / ŚP / LP / LO
21. Jacob Mellis        22 lata  ŚP / ŚPO / PP / LP
25. Paul Digby        18 lat  ŚP
26. Jake Kirby       19 lat  PP / ŚP / LP / ŚPO / CN
30. Conor Coady        20 lat  ŚP / DP / ŚO / PO
31. Liam Davies        20 lat  LP / PP / CN / ŚN

Napastnicy:

9.  Jason Scotland        34 lata  ŚN / CN / PN / LN
10.  Chris O'Grady        27 lat  ŚN
13.  Kristoffer Peterson        19 lat  LN / PN / ŚN / CN / LP / PP
24.  Reuben Noble-Lazarus        20 lat  LN / CN / ŚN / LP / ŚPO
32.  Danny Rose        19 lat  ŚN / CN / PN / LN
36.  Cole Stockton        19 lat  ŚN

Kapitan:
Ryan Taylor

Wice-kapitanowie:
James Wallace, Ian Goodison, Jason Koumas

+

Na wypożyczeniach:

James McNulty        28 lat  ŚO / LO / ŚN Ipswich Town
James Rowe        21 lat  ŚP / PP / LP Ipswich Town
Joe Thompson        24 lata  PP / LP Wolverhampton Wanderers
Abdulai Bell-Baggie         21 lat  PP / PN / ŚN VVV-Venlo

Z 'Mewami' na początek rozgrywek!

W najbliższą sobotę o godzinie 15:00 czasu polskiego zawodnicy Tranmere Rovers pojadą na American Express Community Stadium by zagrać tam z drużyną Brighton & Hove Albion w ramach pierwszej kolejki  Sky Bet Championship. Obaj trenerzy zapowiedzieli walkę o trzy punkty, ale według ekspertów jak i bukmacherów faworytem tejże potyczki są podopieczni Óscara Garcí. Obie ekipy spotykały się ze sobą 38 razy w swej historii piłkarskiej. Tranmere wygrało 13 razy, w dziesięciu potyczkach padł remis, a w 15. meczach zawodnicy klubu z Prenton Park schodzili z murawy pokonani. Ostatni mecz pomiędzy tymi drużynami miał miejsce w marcu 2011 roku w ramach League One, a górą wtedy byli zawodnicy Brighton & Hove Albion.
          O ile trener gospodarzy będzie musiał się napocić z zestawieniem wyjściowej jedenastki to Chris Powell będzie mógł wystawić najsilniejsze zestawienie. W drużynie Tranmere pominięci zostaną pewnie Paul Digby i Daniel Rose, którzy na ostatnim treningu narzekali na ból w łydce i nie wiadomo czy będą w pełni gotowi do gry. Obaj jednak w prognozach na ten sezon umieszczani są wśród rezerwowych, więc nie będzie to dotkliwa strata dla szkoleniowca 'The Rovers'. Natomiast 'The Seagulls' będą musiały radzić sobie bez głównego napastnika - Leonardo Ulloi leczącego uraz ścięgna Achillesa oraz środkowego pomocnika Liama Bridcutta, który ma problemy z plecami. Pod znakiem zapytania stoi też gra Iñigo Calderóna i Craiga Mackail-Smitha, jednak możliwe, że ten drugi usiądzie na ławce rezerwowych.

Przewidywane składy:

Brighton: Kuszczak - Bruno, Upson, El Abd, Chicksen - R. Ince, K. Andrews, K. LuaLua - David Lopez, Buckley, Barnes
Tranmere: Fôn Williams - R. Taylor, A. Taylor, Goodison, Bakayogo - Mellis, Wallace, Jennings, Koumas - Scotland, O'Grady

Spoiler for info:
• Przyznaje się, że część tekstu o sponsorach ściągnąłem z różnych newsów jak Juve podpisywało kontrakt z marką Jeep, więc mi się tutaj nie spinać, że ukradłem.
• Stroje są mojej roboty, więc się nie spinać, że brzydkie bądź niedorobione. Mistrzem w ich robieniu jak widać nie jestem :)
• Jak odszedł John Welsh z Tranmere to nowym kapitanem został młodziutki James Wallace, a nie jak wszyscy myśleli, że będzie to któryś z wice-kapitanów: Koumas bądź Goodison. Ja tam tego Walleca widzę na zastępcy kapitana, a nie przywódcy zespołu. Wybrałem Ryana Taylora. Doświadczony, umiejętności ma, wychowanek. No i git.
• Zapowiedź pierwszego spotkania w lidze krótka, ale ona ma tylko odrobinkę wprowadzić do atmosfery ligowych spotkań. Relacja z meczu dziś wieczorem bądź jutro rano :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2014, 10:59:19 wysłana przez thekrzychu »

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 42
  • Na forum od: 26.02.2011r.
  • Futbolomaniak
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpień 26, 2014, 11:46:51 »
Stroje bardzo ładne, podobają mi się. Z kadry mało kogo kojarzę, drużyna też taka jakaś anonimowa  :)
Podoba mi się, że stworzyłeś własny zespół, który na pewno ma potencjał na niezłe granie. Dużo pracy zapewne poświęciłeś temu i ja to, uwierz mi - doceniam. Tyle, że piszesz w klimacie, który mnie nie rusza za bardzo. Niemniej jednak czasami będę starał się wpadać.
Aha, i jeszcze szkoda mi, że skończyłeś z Trzyńcem  :-\
" border="0

"Opowieść trwa, historia nie kończy się nigdy."

Offline Bartekeuro

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 116
Odp: Super White Army by TheKrzychu | #9 Stroje, kadra, zapowiedź.
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpień 26, 2014, 13:56:14 »
Stroje są jak najbardziej okej. Kadra wyrównana, powinniście stanowić fajną pakę.

Offline espon

• Junior
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 26, 2014, 21:36:48 »
Za te koszuleczki to ładną kaskę zgarniecie :P No i sam wygląd nie jest zły. Wyjdziecie na tym bardzo dobrze. Kadra stabilna. Jeżeli tylko będzie dobrze na treningach to efekt powinien przyjść w meczach o stawkę. Powodzenia :)

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 27, 2014, 20:02:38 »
Oj tam brzydkie/niedorobione, właśnie są fajne. Ja to w ogóle strojów do PESa nie umiem robić więc tym bardziej nie masz się czym przejmować, bo wyszło naprawdę przyzwoicie :) Dobrze, że dobierasz takich sponsorów, będzie to fajnie współgrało w kontekście dalszych wzmocnień i wojaży o coraz wyższe cele. Zobaczymy jak Ci pójdzie ta inauguracja ligi.

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • Status GG

Offline ebistal

• Trener
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 13.06.2011r.
Odp: Super White Army by TheKrzychu | #10 Zaczynamy ligowe zmagania!
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 28, 2014, 16:27:06 »
zkoda, szkoda, szkodza tej porażki na starcie sezonu, mam wielką nadzieję że szkoleniowiec odpowiednio zmotywuje chłopaków na kolejne spotkanie

Offline espon

• Junior
  • *
Odp: Super White Army by TheKrzychu | #10 Zaczynamy ligowe zmagania!
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpień 28, 2014, 21:55:54 »
Szukam tu grafiki tytułowej i się nie doszukałem :P Ciekawy styl ukazania postu (taki gazetowy) ;)
Szkoda porażki, tym bardziej dlatego, że pokazaliście serducho do walki. Jest nadzieja, że ten sezon wcale nie musi być dla was aż zanadto ciężki. Nie raz pokażecie pazur. Kuszczak i spółka na pewno będą bić się o awans, więc porażka nie powinna wstydzić.

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • Status GG

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpień 29, 2014, 15:08:37 »
No na razie to wam nie za dobrze idzie. Ale to dopiero druga kolejka, czasu jeszcze starczy na gromadzenie punktów.
Solidny tekst  ;)
" border="0

Offline espon

• Junior
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpień 30, 2014, 10:01:45 »
Porażka spodziewana, ale zawsze jest się zawiedzionym tym bardziej, że mieliście trochę rezerwy na lepszą grę i można było pokazać trochę lepszego stylu. Ale przed wami jeszcze kilkanaście spotkań i wiele treningów oraz czas na poprawę. Pierwsze punkty zapewne przyjdą

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #38 dnia: Wrzesień 01, 2014, 13:08:34 »

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 01, 2014, 14:09:54 »
No nareszcie wygraliście, to teraz doda wam skrzydeł i zaczniecie gromadzić punkty. Wierzę w to.
" border="0

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 01, 2014, 14:09:54 »