Archiwum > Rozrywka

Porozmawiajmy o książkach!

<< < (5/8) > >>

hose444:
Odświeżam.

"W piekle lepiej być nikim" Maciejewskiego - scenarzysty perfekcyjnego "Gliny" - całkiem przeciętne. Liczyłem na coś więcej. Biorę się za "Betonowy pałac" Gai Grzegorzewskiej. Podobno mocna rzecz.

NexaT:
Dzisiaj skończyłem Wiedźmina: Ostatnie życzenie - pierwsza część opowiadań.
Szału nie ma. Książka dobra, ale jakąś pozycją nr. 1 bym tego nie nazwał.

Zobaczymy co będzie dalej. Szkoda, że nie mam teraz dostępu do biblioteki. Nie wiedziałem jaki tytuł ma następna część i wziąłem na oko. Okazało się, że wziąłem ostatnią...

hose444:
Weź Pięcioksiąg - kapitalna lektura, jedne z najlepszych książek (wszystkie części) jakie w życiu przeczytałem.

Plan teraz napięty - "Betonowy Pałac" zawiódł mnie (takie wymieszanie "kurde", "komisariat" z prawdziwym osiedlowym slangiem, do tego po 100 stronach wiało nudą), teraz czytam "To" Kinga - ponad 1100 stron kapitalnego klimatu. Z horrorami Kinga mam tak, że raczej mnie nie straszą, zresztą w ogóle nie lubię gatunku grozy - po prostu wszystko, co napisał King ma taki świat, że tylko chłonąć i chłonąć.

Myślę nad "Rok 1983" Orwella. Czytał ktoś?

No i wychodzi "Piąty beatles" Czubaja, zwieńczenie przygód profilera Heinza - waham się, czy kupić książkę, czy ebooka.

Także dzieje się.

NexaT:
Po przerwie od czytania wróciłem do Wiedźmina.
Dzisiaj skończyłem czytać Krew Elfów.

Książka jest dobra, warta przeczytania, ale jednak za mało w niej Wiedźmina i akcji.
Cóż, lecimy dalej.

Wspominałem na pierwszej stronie, ale tutaj jeszcze raz: :D
jak ma ktoś konto na lubimyczytac to można się dodać do znajomych.
Nick taki jak tutaj.

hose444:
Nie mam tam konta, używam tej strony, ale jakoś nie oceniam książek. Dla mnie albo jest dobra - i czytam, albo słaba - i nie czytam  :P Ja sobię tworze takie "Top 3", które aktualizuje, jak trzeba po każdej  przeczytanej książce.

Ostatnio w dwa dni łyknąłem "Dobro umiera w ciszy" Patryka Omena - megazaskoczenie. Lekka, ale naprawdę świetna książka. Polecam... to taki niby horror, niby obyczajówka, nie wiadomo co. Ale kapitalnie się czyta.

To moje TOP 3 tego roku:

1. "Zaklinacz" Donato Carrisi
2. "Dobro umiera w ciszy" P.Omen
3. "To" S.King

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej