Archiwum > Rozrywka
Porozmawiajmy o książkach!
hose444:
"Ja, Gelerth" - kawał dobrej literatury science fiction. Jak ktoś lubi klimat postapokaliptyczny, to niech bierze w ciemnio. Zdziwiłem się, że Pasikowski potrafi tak plastycznie i ciekawie pisać, szkoda że to jego jedyna książka. Drugiej już raczej nie napisze, skoro ta wyszła w 1993.
hose444:
"Ślepnąc od świateł" - bardzo pozytywne zaskoczenie. Cuchnie klimatem Smarzowskiego, nieco przesadzona jest już ta liczba poetyckich wręcz porównań, ale... czyta się. Z zaciekawieniem.
Zabieram się za biografię Kuby Błaszczykowskiego. Liczę na konkret.
hose444:
Powiem szczerze, Autobiografia Kuby nieco mnie zawiodła - to godna przeczytania lektura, aczkolwiek liczyłem na więcej.
Kurde, będę gadał sam z sobą. Nie czytacie ludzie książek? :) Napiszcie coś.
Bartekeuro:
Mi się książka Kuby podobała, szczególnie rozdział o jego rodzinnej tragedii.
Polecam również Andrzeja Niemczyka :) Lub Dudka z 2005 roku- Uwierzyć w siebie.
Zamierzam też kupić Lewego tam ma być więcej o konflikcie :) Kuby z Lewym.
Mejor:
Ja jakiś czas temu przestałem czytać biografie, w sumie nie wiem z czego to wynika. Te, które chciałem to przeczytałem, a na razie na więcej nie mam parcia. Jeśli chodzi o fabuły, to od czasu do czasu coś sobie przeczytam, bardziej na odmóżdżenie, chociaż nie zawsze. Ostatnimi czasy najbardziej skupiłem się na komiksach. Nieźle mnie wciągnęło, np. serie o Batmanie, czy coś z Wielkiej Kolekcji Komiksów Marvela.
Nawigacja
[#] Następna strona