Ja też zagrałem kilka meczy dzisiaj na x360 (dokładnie 10)
* Dwa poziomy trudności dostępne w demo, regular dość łatwy poziom i super star tu już musiał się trochę namęczyć żeby strzelić gola, ale dla jednych może coś być proste, dla innych nie, to poziom ciężko ocenić, ale jeśli o mnie chodzi to chciałbym żeby był jeszcze jakiś poziom wyżej od tego Super Star...
* Grafika nie powala, ale mi nie przeszkadza, mogli by tylko w końcu te munusy ładniejsze zrobić, jest dużo lepiej niż było, ale dalej trochę przypominają czasy PS2
* Bramkarze całkiem ładnie się spisują, tylko w jednym meczu się bramkarz tak jakby zaciął i w ogóle przy strzale się nie ruszył
* Sędzia ok, ale czasami pokazuje za lekki faul od razu żółtko
* Strzały wyglądają lepiej niż w poprzedniej części, zwłaszcza z daleka
* podania poprawione, lepiej dostosowana siła (gdy wciskamy lekko to lekkie podanie, mocno - mocne), w poprzedniej części było to mniej dokładne
* nie ma już dzikich sprintów (tego niezwykłego przyspieszenia zawodnika z części poprzedniej)
* muzyka w tle fajna, ale poczekam z oceną do całego saundtracka
* dopracowane twarze zawodników, zobaczymy jak będzie w reszcie ekip...
* zauważonych kilka ciekawych nowych animacji
* jedynie czego mi brakuje to przepychania się barkami, nie wiem czy zmienili sterowanie, czy całkiem z tego Konami zrezygnowało, a to akurat mi się podobało w 2014
* mam nadzieję że ktoś porówna wersję z xone i x360 i da znać czy są jakieś różnice oprócz grafiki!
Podsumowując, zapowiada się całkiem nieźle, a jak będzie przekonamy się wkrótce