Dział Ogólny > PES 2015
PES 2015 DEMO - Recenzje, Opinie, Spostrzeżenia
schaolin360:
Ja też zagrałem kilka meczy dzisiaj na x360 (dokładnie 10)
* Dwa poziomy trudności dostępne w demo, regular dość łatwy poziom i super star tu już musiał się trochę namęczyć żeby strzelić gola, ale dla jednych może coś być proste, dla innych nie, to poziom ciężko ocenić, ale jeśli o mnie chodzi to chciałbym żeby był jeszcze jakiś poziom wyżej od tego Super Star...
* Grafika nie powala, ale mi nie przeszkadza, mogli by tylko w końcu te munusy ładniejsze zrobić, jest dużo lepiej niż było, ale dalej trochę przypominają czasy PS2
* Bramkarze całkiem ładnie się spisują, tylko w jednym meczu się bramkarz tak jakby zaciął i w ogóle przy strzale się nie ruszył
* Sędzia ok, ale czasami pokazuje za lekki faul od razu żółtko
* Strzały wyglądają lepiej niż w poprzedniej części, zwłaszcza z daleka
* podania poprawione, lepiej dostosowana siła (gdy wciskamy lekko to lekkie podanie, mocno - mocne), w poprzedniej części było to mniej dokładne
* nie ma już dzikich sprintów (tego niezwykłego przyspieszenia zawodnika z części poprzedniej)
* muzyka w tle fajna, ale poczekam z oceną do całego saundtracka
* dopracowane twarze zawodników, zobaczymy jak będzie w reszcie ekip...
* zauważonych kilka ciekawych nowych animacji
* jedynie czego mi brakuje to przepychania się barkami, nie wiem czy zmienili sterowanie, czy całkiem z tego Konami zrezygnowało, a to akurat mi się podobało w 2014
* mam nadzieję że ktoś porówna wersję z xone i x360 i da znać czy są jakieś różnice oprócz grafiki!
Podsumowując, zapowiada się całkiem nieźle, a jak będzie przekonamy się wkrótce ;)
RoyKeane16:
Skoro to odpowiedni temat to pozwolę sobie zacytować swój post:
--- Cytuj ---Witam, przede wszystkim jestem tu nowym użytkownikiem, zwykłem bywać na fifapolonia.pl ponieważ byłem wieloletnim fanem Fify (od edycji 98 do 14, tak, stary koń ze mnie i maniak piłki nożnej, również na żywo - wiele lat próbowałem zostać sam piłkarzem), jednak w tym roku po pobraniu obu wersji demonstracyjnych zdecydowałem się kupić PES, Fifa w tym roku dla mnie to nieporozumienie. Od razu mówię że platformą na jakiej gram jest PS3. Moje wrażenia z demo (przez mój skrzywiony światopogląd Fifą mogą być zdecydowanie inne od waszych).
Plusy:
-Grafika w wersji na PS3 zdecydowanie pozytywnie zaskakuje, są tu wprowadzone rzeczy takie jak uszkodzenia murawy (nie wiem czy to już jest część tekstury czy po wydarzeniach na boisku), całkiem przyzwoicie wyglądający stadion, dobrze odwzorowane twarze jak i stroje, animacje biegu realistyczne, sylwetki zawodników przedstawione też przyzwoicie, nie przypominają robotów ani kulturystów. Do tego nie ma drastycznych zacięć.
-Strzały, ciężko się przyczepić tylko mam wrażenia że trochę za łatwo zdobyć gola z dystansu, z bliskiego dystansu zdarza się pudło jak się uderzy z pierwszej piłki, po przyjęciu celność zdecydowanie wzrasta.
-Bramkarze, coś czego nie doświadczyłem w Fifie, rzucają się w realistyczny sposób, nie są Bogami ani nie są też upośledzeni, strasznie się zdziwiłem gdy grałem mecz z Bayernem, dobiegam do wypuszczonej piłki na około 20-25 metrze od bramki, już czuję że jestem w sytuacji sam na sam, a tu nagle przed oczami wyrasta mi Neuer i wybija piłkę.
-Podania wykonywane są całkiem precyzyjnie, trudniej mi jest za to z podaniami prostopadłymi, te często nie lecą tam gdzie planowałem.
Minusy:
-Wykonywanie tricków z piłką, mam wrażenie że zawodnicy wykonują je z wyraźnym opóźnieniem.
--- Koniec cytatu ---
Rozegrałem kolejne spotkania, o wiele więcej i dorzuciłbym do tego jeszcze:
-Niektórzy zawodnicy za dobrze aż strzelają z dystansu np. Robben i jego lewa noga, każdy strzał niewyobrażalna petarda i jest aż zbyt dobry, bez problemu można nim zdobywać gola poprzez zejścia do środka.
-Bramkarze strasznie powoli zbierają się po interwencji, praktycznie podczas dobitki bramkarz nadal leży na ziemi, nie chodzi mi o to żeby bronił dobitki, tylko żeby chociaż miał motywację aby wstać.
-Przełączanie zawodników prawą gałką zdecydowanie na plus, działa identycznie jak w Fifie.
-System zderzeń, to zdecydoanie do poprawki, wykonałem wślizg w odległości 50 cm-100 cm od zawodnika, a on upadł, w dodatku dostałem za to wejście czerwoną kartkę (nawet nie byłoby to wykonane w tył nóg, raczej od przodu). Dodatkowo zawodnicy potrafią przez siebie delikatnie przeniknąć zarówno na przerywnikach animowanych jakd i w grze.
Nadal jednak uważam grę za przynajmniej bardzo dobrą, realistyczne zachowanie zawodników oraz mechanizm rozgrywki. Nie porównuję nawet gry z Fifą 15, skoro Fifa 15 jest moim największym rozczarowaniem i przez nią zdecydowałem się spróbować PES po raz drugi w życiu.
Redo15:
Panowie, jestem po świeżo zagranych dwóch meczach i muszę powiedzieć, że jest naprawdę dobrze, król wraca na swój tron. Graficznie nawet wersja z XBOX360 zjada Fife (tak, nawet tą na silniku IGNITE) .
Plusy:
*Świetne animacje, mimika twarzy wyszczególniony, widać nawet po twarzach kiedy zawodnik jest wściekły, a kiedy nie. Bardzo mi się podoba twarz Roberta Lewandowskiego. Kapitalnie odwzorowana.
*Płynna rozgrywka, piłkarze nie potrzebują 20 metrów do pełnego rozpędzenia się tylko odbywa się to już na pierwszych 4-5 metrach.
*Wreszcie można normalnie uderzyć z dystansu.
*Bramkarze potrafią się zachowywać instynktownie.
*PES 2015 powoli staje się rytmiczną i rutynową kopanką, tak jak miało to miejsce w wersji 2013.
Minusy:
*Cały czas licencje
*Piłkarze mają przesadzone umiejętności, mam na myśli, że co drugi strzał Robbenem czy kimś lepszym wpada do bramki
To chyba na tyle, pozostaje czekać na pełną wersje
PES2015 - 8.5/10
FIFA15 - 6.0/10
Bartek10:
Na początku gry mamy bardzo ładnie wykonaną stronę startową ze Stadionem Narodowym we Warszawie.W demo nie ma dostępnego całego menu jest tylko tryb meczu towarzyskiego.Muzyka jest lepsza niż w poprzedniej części , nie ma samych instrumentalni.Wybór drużyn i ustawienia zespołu są głównie takie same tylko z drobnymi zmianami kosmetycznymi.Scoreboard wygląda estetycznie oraz zostało do niego dodany pasek koloru stroi drużyny.Pasek in formacji o zawodniku i mocy strzału jest taki sam jak w FIFIE.Zdecydowanie arbitrzy są lepsi od poprzedniej wersji a ich animacje lepsze od tych z FIFY. Wracają do akcji z faulem , jeżeli nie został wcześniej odgwizdany a w animacjach widać ,ze wyciągają kartki z kieszeni , jednak liniowy są słabi.Nie ma tej płynności co w FIFIE ,że po odbiciu piłki przez bramkarza od razu liniowy wskazuje rzut rożny , w PESIE trzeba czekać dłuższy czas zanim liniowy to zasygnalizuje.Do tego dodani nową opcje jedna która jest dostępna w FIFIE oraz druga tylko w PESIE.Ta pierwsza jest możliwość wybrania zawodnika z pola podczas rzutu rożnego i nim sterowanie.Przy rzutach rożny w PESIE jest dużo wariantów rozegrania.Zaś ta druga to opcja zagrania do wybranego piłkarza z pola przez bramkarza podczas wykonania piątki.Bardzo dobrze gra się grę kombinacyjną , zawodnicy automatycznie ustawią się do rozegrania akcji kombinacyjnej.Animacje podczas fauli też na plus.Po strzeleniu gola kamera idzie automatycznie na kibiców , animacje kibiców są dobrze zrobione widać jak skaczą , wymachują rękami ale textura jest nie wyraźna , stąd jakoś kibiców pod względem graficznym jest słaba.Strzały z dystansu są teraz na plus.Łatwiej jest strzelić gola z dystansu.
kkbarca:
to moze ktos wypowie sie kim wam najlepiej sie gra sposrod dostepnych w demo druzyn i dlaczego ?
Nawigacja
[#] Następna strona