Bardzo wysoki poziom w tym miesiącu, choć z frekwencją średnio (także z mojego powodu, biję się w pierś).
1. UEFA Euro 2016 by Rasivo - nie jestem największym fanem karier, w których rolę główną odgrywa grafika, ale nie sposób też nie docenić jej jakości. Autor poczynił ogromne postępy od czasu swoich MŚ 2014, kiedy to miałem wrażenie, że tak wspaniałe umiejętności i narzędzia marnują się w rękach kogoś, kto w moich oczach nie potrafi wczuć się w atmosferę wydarzeń, które przedstawia. Oczywiście, było estetycznie i profesjonalnie, ale najczęściej nie miało to wszystko wiele wspólnego z szatą graficzną mundialu w Brazylii. Teraz czytelnikowi jest nieporównywalnie łatwiej wyobrazić sobie, że to, co pokazuje mu Rasivo, dzieje się naprawdę. Warto zwrócić też uwagę na stronę merytoryczną: bardzo realistyczne kadry zespołów, świetne i zwięzłe podsumowanie eliminacji oraz, co dla mnie bardzo istotne, także nieźle dobrane i klimatyczne screeny z gry. Mogłoby być tylko nieco więcej tekstu.
2. Mallorca by IDarekI - wytrwałość i niezmiennie bardzo wysoki poziom językowy.
3. PSV by Nederland - wahałem się, czy w ogóle uwzględnić karierę, która na dobrą sprawę nie zdążyła jeszcze się zacząć, ale po Nedzie trudno spodziewać się przecież szybkiego zakończenia. W przyszłych miesiącach murowany kandydat do pierwszej dwójki.
4. West Ham United by espon
5. Boston United by thekrzychu - plus za oryginalną, własną wizję, choć nie wróżę tej karierze wielkiego powodzenia u forumowiczów.