Archiwum > Rozrywka
Porozmawiajmy o serialach!
hose444:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEMasz namyśli, ten załosny serial? Dziwne że komuś się może podobać ;D Nie dorasta do pięt książkom :D
--- Koniec cytatu ---
Nie, miałem oczywiście na myśli książki.
--- Cytuj ---Wracając do tematu wątku, jeżeli ktoś był fanem Watahy to zamiast robić drugi sezon, w jej miejsce HBO pakuje kolejny serialik tym razem Pakt :-\
--- Koniec cytatu ---
Pakt może być dobry - Dorociński, thriller, HBO. Te sprawy.
Dextera zakończyłem po pierwszym sezonie, wydaje mi się, że tak powinien się skończyć.
Pod koniec czerwca "True Detective 2" :)
A teraz oglądam - jak mam czas - albo przypominam sobie, tak lepiej zabrzmi - House'a i Glinę.
Blues Fan:
Jeśli "mongolskie bajki" (anime) podchodzą pod seriale to polecę od siebie Steins;Gate. W 24 odcinkach ujrzycie przekozacką zabawę motywem podróży w czasie. Nie jest to jednak typowa produkcja opierająca się na siekaniu czego popadnie lecz bardziej opowieść oparta na specyficznym klimacie. Dodatkowo mamy doczynienia z produkcją w której sami myślimy nad tym co stanie się dalej a później zazwyczaj dostajemy całkowicie logiczny zwrot akcji o 180 stopni. Całość dopełniają postacie jak gdyby normalne dla gatunku lecz jednak niesamowicie głębokie. Z każdym kolejnym odcinkiem aż chce się oglądać jaka będzie interakcja postaci pomiędzy sobą oraz jak dalej potoczy się historia maszyny potrafiącej wysłać SMS w przeszłość. Jak dla mnie świetna okazja dla zapoznania się z japońskim klimatem jak i poczucia niesamowitego klimatu przygody. Mam nadzieję że kogoś zachęciłem ;)
NexaT:
Skończyłem Dextera...
NIE MA SPOILERÓW. (tak sądzę)
Nie ukrywajmy, że był ciągnięty zbyt długo i nie ukrywajmy, że ma masę błędów. Większość uważa, że te pierwsze sezony były najlepsze, ale u mnie sytuacja przedstawia się tak, że sezony z trójkowym, Apokaliptycznymi i Hanną oglądałem z większym zainteresowaniem od np. Prado. (tego prokuratorka) Oczywiście dwa pierwsze są poza jakąkolwiek skalą.
W tych ostatnich zaczęło się w końcu coś dziać, a nie schemat ofiara - zabicie.
W ogóle końcówka nadal pokazuje, jak to twórcy mają ochotę na coś jeszcze, żeby ostatnie pieniądze trzepnąć z tego tytułu. Nie czułem się jakbym oglądał ostatni odcinek 8 sezonowego serialu.
Przepraszam za porównanie, ale np. w BB to czułem. Byłem podekscytowany tamtym zakończeniem, wiedziałem że coś się kończy. Tutaj? Cóż, bez problemu można nagrać 9 sezon.
hose444:
Ja obejrzałem tylko jeden sezon Dextera.
Robię sobie powtórkę z rozrywki - Dr House&Glina, jak tylko mam wolną godzinkę :)
hose444:
Pierwszy odcinek drugiego sezonu True Detective za nami.
Powiem tak: po pierwszym odcinku pierwszego sezonu, jak oglądałem pierwszy raz też się nie zachwyciłem. Nie da się ocenić pilota. Czuć klimat, widać, że Ci sami twórcy, ale historia całkiem odmienna od jedynki. Trzeba obejrzeć chociaż połowę, żeby ocenić.
Aby nie spojlerować: czołówka w stylu jedynki, ale muzyka słabsza :)
Nawigacja
[#] Następna strona