Dział Ogólny > PES 2016 - Dyskusje
PES 2016: Poznaliśmy datę premiery i wygląd okładki!!
MGS:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEJa lubię grać swobodnie :) raz do przodu, raz do tyłu :) tak żeby mecze nie były nudne :)
--- Koniec cytatu ---
Ja tez tak lubie, ale w 2015 tak sie prawie nie da grac. Dluzsza wymiana pilki na polowie przeciwnika jest malo efektywna, a w dodatku naraz na zabojcze kontry z trojkata :].
tomi55:
tak na oko bedzie mial wieksze wymagania od 15-ki jesli tak to o jak duzo????
z gory dzieki
Ksawier:
gra jest zajebista ale serwery i te faule z dupy licencje i itp ;D tą grę stawiają mocno w tyle w porównaniu z fifą ; :P
gac88:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEgameplay w PES2015 był schematyczny?? Co za głupoty opowiadasz
Ta gra ma taką mnogość rozwiązań że bardzo rzadko spotyka się żeby zobaczyć powtarzające się zagrania.
--- Koniec cytatu ---
nie jestem wielkim wyjadaczem, ale trochę meczów się zagrało i trochę rzeczy wyłapało... gameplay jest dość schematyczny, dotyczy to głównie:
- gry w obronie, większość doświadczonych graczy nie podchodzi obrońcą do pomocnika tylko cofa się nim do tyłu (takie a'la krycie w strefie w piłce ręcznej), no bo próba odebrania piłki obrońcą w 85% przypadków kończy się atakiem sam na sam (obrońcą podchodzi się do pomocnika, a przeciwnik robi L1+podanie i wypuszcza prostopadłą piłkę sam na sam do niekrytego napastnika lub właśnie tego pomocnika), //czasem opłaca się wyjść obrońcą, ale to jeśli samemu w miarę szybko się przełączy na danego obrońcę
zdaję sobie sprawę, że to jest tylko piłka nożna i prostopadłe piłki na dobiegnięcie muszą być, ale w tym PESie czuć jednak monotonność w tych zagrywkach
- strzały, większość strzela technicznie RT+strzał bo to w 80% skuteczny strzał z obrębu pola karnego, to jest strasznie schematyczne, sprawdza się również w akcjach sam na sam, w akcjach sam na sam jeszcze lekkie kulnięcie piłki w dolny róg praktycznie zawsze wchodzi, rzuty wolne są przesadnie łatwe chyba że przeciwnik ustawi się bramkarzem
- same rozgrywanie akcji może aż tak schematyczne nie jest ale są rzeczy które opłaca się robić i takie których nie, idąc skrzydłem o wiele skuteczniejsze jest podanie prostopadłe(Y) niż szybkie dośrodkowanie po ziemi 2x(B) kiedyś to nawet było 3x(B)
- karne, większość dobrych graczy przy bronieniu tuż przed strzałem staje w bramkarzem w lewym lub prawym rogu, jeśli piłka leci w jego stronę zostaje, jeśli w środek, rzuca się, jeśli w drugi róg to przegrał, ale szansa na obronę tym sposobem i tak jest dużo większa niż zostanie na środku, to też jest schemat
nie ma tego dużo, ale pierwszy punkt może irytować po pewnym czasie
rzeczami którymi często mnie potrafią jeszcze zirytować w PESie to: zmiana zawodnika w obronie, bardzo często po wciśnięciu LB przełącza mi nie na tego zawodnika którego bym sobie życzył, nawet jak to robię prawą gałką analoga; w MyClub brak możliwości ustawienia własnej taktyki, w takim trybie jak MyClub raczej czegoś takiego nie powinno zabraknąć ale wiadomo, chodzi o coinsy na trenerów; interfejs: w innym oknie robi się zmiany, w innym ustawia pozycję na boisku, zupełnie bez sensu; brakuje mi tego co był w starszych PESach gra ofensywna/defensywna, ale nie chodzi mi o to wybierane krzyżakiem tylko tak jak na PSX i PS2 R2+R1 zwiększało grę ofensywną a R2+L1 defensywną w 5 poziomowej skali, bo już mi się zdarzało grać z takimi lamerami którzy po strzeleniu gola potrafili wymieniać piłkę obrońcami między sobą a moi zawodnicy zamiast podejść agresywnym pressingiem stali i patrzyli
no i jeszcze rzecz na którą uwagę raczej zwraca mniejsza część graczy, ale w PESie jest bardzo przeciętny w porównaniu z Fifą, co roku taki sam dźwięk
tak jak już wspominałem, tryb online mógłby być bardziej społecznościowy, co do jakości gry online w PES2015 PC nie mam zarzutów, poza problemami na początku z znalezieniem przeciwnika do gry w MyClub to w PES2015 było znacznie lepiej niż w PES2014, mało uciekających graczy, lagi z rzadka, z mojej strony nie ma się czego czepiać
z powyższej wypowiedzi może to za bardzo nie wynikać, ale żeby nie było, PESa uważam za grę zajebistą, tylko trzeba Konami wytykać wady aby poprawiali pewne niedoskonałości
// ps. i jeszcze osobiście do wad PESa zaliczam fakt, że za łatwo w PESie zdobyć gola, przez co odczuwa się mniejszą radość z zdobytej bramki, przeciętnie w PES2015 w 10 minutowym spotkaniu pada około 5 lub nawet więcej bramek, wolałbym aby ta średnia kręciła się w okolicy 3,5 bramek na mecz, wyniki 2:1 2:2 wyglądają zdrowiej od 4:3
loy1004:
Panowie zruszcie głowa każda gra opiera się na schematach skryptach itp bo to jest gra nie chcesz schematów odejdź od komputera i idź na boisko kopać w piłkę.
PES 14 15 to świetne gry i 16 tez na bank jest i będzie problem leży tylko po stronie tego silnika bo odkąd go wprowadzono jest lag i to jest cały ból PESA zamiast czerpać przyjemność z gry trzeba się męczyć i od PESA 14 widzę frustracje w każdym z was bo nie da się w to grac jak kiedyś! Lag nie dotyczy na pewno Pleya 4 nie wiem jak na XONE ale grałem i PES 15 na Pleyu 4 jest za mocny grałem na swoim telewizorze tym samym co gram na PC i zero laga co sprawia ze to jest całkiem inna gra niż ta na PC wina nie leży w monitorach telewizorach jak to tu pisali ludzie tylko w tym silniku i olewanie PC przez konami...
w tego typu grach jak piłka nożna czy jakieś mordobicie itd najważniejsze jest precyzja i brak opóźnień i wszystkie Pesy na PC to miały do wersji 14.
wina jest też nasza bo od peesa 14 nie zrobiliśmy nic by uświadomić im ze gracze PC maja już dość tej olewki i nie raz pisałem że jest nas tylu żeby stworzyć jakaś petycje cokolwiek ale po co lepiej siedzieć na forum i narzekać (polska mentalność)
i jeśli w tym roku konami ogłosi ze PES na PC nie będzie tym co na konsole to już na 200% uświadomi wszystkim ze PC wersja będzie jednym wielkim lagiem i cofaniem w tył jeśli chodzi o grafikę...
Mi marzy się PES z opcjami graficznymi chociaż takimi jak w MGS i to PC powinien wyznaczać standard graficzny i gdyby gracze o to walczyli to pewnie by tak było ale w tej kwestii nie dzieje się nic wszyscy siedzą na forach i tylko narzekają.
Jeśli jakimś cudem wyjdzie demo na pc to tez się nim nie ma co sugerować bo demo 14 chodziło elegancko a finalna wiadomo jak.
Nawigacja
[#] Następna strona