@es_sabbi
spoko, koszyk 2 jest dobrze wyważony, choć widać różnicę między najlepszymi drużynami, a słabszymi. Liverpool wydaje się nieco odstawać do przodu od pozostałych drużyn, ziomtom póki co potwierdza klasę, ale wszystkiego i tak nie wygra ;]
no i na miejscu kamila88 zamieniłbym Ajax na Valencję ze względu na siłę rażenia w ofensywie
co do samej formuły, to podoba mi się, dobrze że zespoły się nie powtarzają i dobrze, że mecze rozgrywa się dobrymi zespołami, ale nie tymi ze ścisłej czołówki (nie licząc Liverpoolu
)
losowanie oczywiście jest uczciwą formą dobierania drużyn, ale opcją godną rozważenia jest opcja która sprawia, że liga NBA co roku jest wyrównana i dość nieprzewidywalna, mówię o czymś na kształt draftu. Mogłoby to wyglądać tak, że 6 teoretycznie najsłabszych graczy czyli np. (galapg, gac88, mafe, gierkowicz, LLNH7, inespe) losuje drużynę z 6 teoretycznie najmocniejszych (Liverpool, Roma, Tottenham, Napoli, Fiorentina, Milan) a 6 najlepszych graczy(Arts84PL, ziomtom, Speedeek, lutencia, KozioR, SzymonPLK) dostaje którąś z 6 słabszych drużyn (Sporting, Newcastle, Bayer, Sevilla, Zenit, Ajax). Nie wiem czy w pełni sprawiedliwe, ale takie rozwiązanie wyrównałoby szanse dzięki czemu liga byłaby ciekawsza.
Gdyby coś takiego przeszło, to rozstawienie zawodników nie powinno być oparte o ranking tylko o miejsce zajęte w poprzednim sezonie. Ktoś kto zaliczyłby słaby sezon miałby szanse w kolejnym pokazać się z lepszej strony silniejszym zespołem, a zwycięzcy musieliby potwierdzić umiejętności nieco słabszymi drużynami.
w 4 sezonie losowanie jest całkiem wyrównane, jedynie ziomtom i mafe powinni wylosować zespoły na odwrót, byłoby ciekawiej ;]