Jeżeli chodzi o taktykę, to musisz dużo grać, nie zawsze graj MyClubm spróbuj pograc w "DIVISION". Tam pograj, zobacz jak inni grają.
Na razie ja nie gram w MyClub, wygrywałem wszystkie mecze, 7 liga, po czym przegrałem 4 z rzędu po 2:3. Opóźnienie było niesamowite. Jakieś kebaby grały albo grali na WiFi, a wtedy jest tragedia. I od tygodnia gram z Master League. Nie chce się po prostu denerwować.
A co do taktyki, mam pare porad, które mogą ci pomóc.
1. Nie używać zbyt często sprintu, staraj się grać po prostu "samą gałką", na spokojnie. Jeżeli twoi zawodnicy będą mieli więcej staminy to będziesz miał znaczna przewage nad przeciwnikiem pod koniec spotkania.
2. Dobierz trenera według własnych upodobań i z przemysleniem. Jeżeli chcesz grac na krótko i pozycyjnie, a weźmiesz trenera z long pass+counter attack to zawodnicy będą automatycznie sie inaczej ustawiać. Kupowałem wielu trenerów, ale ci najbardziej dopasowani są najlepsi.
3. Graj często z klepki (L1 + podanie), przeciwnicy często biorą pressing, co powoduje, że zawodnik przeciwnej druzyny wychodzi do przodu, a twój piłkarz urywa się przeciwnikowi i masz szanse na atak.
4.Rób zmiany w około 70-80 minucie. Wtedy zawodnicy są zmęczeni i możesz to wykorzystać, ja tak robię i często strzelam 1-2 bramki pod koniec.
5. Graj z komputerem puchar, dostaniesz dodatkowe punkty, może trafisz kogoś dobrego w kulce na przeciwnika online.
6.I pamiętaj - nie zawsze będziesz najlepszy, sa lepsi i gorsi, trzeba docenić jak gra przeciwnik (może, że gra ciągle na czas i cie to wkurza, albo sie cofa ciągle i zagrywa długą piłką w twoje pole).
7.Trzeba duzo mysleć, co zrobi przeciwnik, jeżeli pograsz troche, to będziesz umiał przewidzieć każdy ruch i będziesz już automatycznie krył zawodników, żeby nie weszli w twoje pole karne.
Myślę, że troche pomogłem