Dział Ogólny > PES 2016 - FAQ - Pytania i Problemy

pes2016 - prawy analog problem

(1/1)

Skays:
witajcie, mam problem mianowicie z prawym analogiem, zamiast mieć tam zwody tricki itd, to mam podanie strzał wysunięcie i wrzutkę, tak jak z guzików po prawej, jak próbuje w ustawieniach to zmienić, to nic nie daje, daje analog w gore zeby zmienilo to i tak akceptuje to przykladowo jako wysuniecie, tylko z tym mam problem, przeszukałem internet i zauważylem ze w fifie tak jest ze zwykłymi padami do pc, ale do pesa nie zauważyłem takiego wątku, dlatego piszę tutaj, da się to jakoś naprawić, jak przykładowo do fify patchem?

gac88:
pokombinuj sobie w opcjach controllera, ja mam standardowo ustawione XInput, ale może Ty musisz sobie zrobić DirectInput i samemu poprzydzielać przyciski

jesli nie wiesz gdzie są ustawienia to prawdopodobnie masz je tu:

C(dysk na ktorym zainstalowales pesa):\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Pro Evolution Soccer 2016\settings.exe

Skays:
jak zmieniałeś opcje w xinput, skoro ja nie mogę nawet zadnego klawisza zmienić? poblokowane wszystko jest.
nie mam pojęcia, ma ktoś jakiś inny pomysł? bo kombinowanie godzinami w settings, nic nie pomaga.

OnoMatoPeja:
Nie w XInput tylko DirectInput zaznaczasz i tam zmieniasz przyciski po wybraniu oczywiście pada z pola Device.

Po za tym jaki pad ?
W grze daj sterowanie domyślne (Type1) i poprawnie przypisz przyciski w settings.exe

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej