Witam. Mówiąc krótko gra jest świetna. Grywalność wynagradza licencje FIFY. PES moim zdaniem jest bardziej prawdziwy, nieprzewidywalny. Na codzień jestem kibicem Bayernu więc z uwagi na to, że drużyna jest w pełni licencjonowana (+ stadion) nie brakuje mi niczego. Jeżeli chodzi o poziom to gram na PS4 na poziomie profesjonalnym. Nie wiem czy jestem dobrym graczem czy nie. Potrafię na tym poziomie ograć Man Utd czy Barcelonę 4,5,6,7 do 0 grając mecz 11-13 min. Rzecz w tym, że gra daje masę frajdy jakiej nie doświadczyłem nigdy w Fifie chociaż jestem jej fanem od roku 98. PES mnie zaczarował. Minusem jest update transferów i brak kilku graczy (Blaszczykowski, Felipe Melo, Alex Telles, Vanqueir, Biabiany). Bramkarze nie są problemem. Zdarza się, jak w życiu, że 2-3 strzały wpadają do siatki ale zdarza się tak, że bronią dosłownie wszystko. Jeżeli chodzi o grę swoim bramkarzem to trzeba nauczyć się go używać jako ostatniego obrońce (czytać grę, wyjść z bramki). Problemem są dla mnie rzuty karne. Jeszcze nigdy, żadnego nie otrzymałem. Wogóle czasami mam wrażenie, że w kwestii fauli komputer jest faworyzowany. Podsumowując jeżeli preferujesz grę a'la Barca, Bayern PES jest dla Ciebie. Pozdrawiam PES maniaków!