Też fajnie gdyby za wygranie ligi i za 2/3 miejsce, coś sie dostawało. Chyba nie jest problemem, aby każdy uczestnik, wpłacił jakieś niewielkie wpisowe. Takie rozwiązanie, możne pomóc w motywacji, która będzie potrzebna aby ukończyć ligę.
proponuje zrzucić się na replikę piłki euro2016
REJESTRACJA lub
LOGOWANIEalbo jakiś t-shirt czy coś
mogę na ten szczytny cel przeznaczyć jednego Mieszka I
w dalszym ciągu obcuję za play-offami w 1 lidze dzięki czemu rywalizacja będzie emocjonująca do ostatniej kolejki.Same play-offy wg mnie powinny się składać z dwumeczu i tutaj widziałbym dwie opcje, po pierwsze nie powinno być czegoś takiego jak zasada przewagi bramek zdobytych na wyjeździe, gdyż jest to gra komputerowa i na dobrą sprawę nie ma tutaj czegoś takiego jak gra u siebie, a po drugie ta zasada jest głupia i w prawdziwej piłce w wielu ligach zaczynają od niej odchodzić
a dwie opcje jakie widzę to takie:
a) jeśli w dwumeczu padną wyniki np (1-1 i 3-3),(2-0 i 2-4)itp , to gracze grają 3 mecz rozstrzygający z dogrywką i karnymi
b) jeśli w dwumeczu padnie remis to do następnej rundy przechodzi gracz który zajął wyższe miejsce w rundzie zasadniczej
no i także obcuję za tym aby zorganizować jakiś turniej w którym byłoby do wygrania miejsce w 1 lidze, a nuż trafi się jakiś czarny koń rozgrywek
zachęcam do dyskusji na temat tych pomysłów, głównym zamysłem playoff'ów jest uatrakcyjnienie rozgrywek, co powinno zaowocować mniejszą liczbą walkowerów, no i ogólnie powinno być ciekawie
skryptem być może nie da się tego ogarnąć, ale można to zrobić tak jak Robak pisał, za pomocą wyzwań, wtedy otworzyć nowy wątek na forum PlayOffs czy coś podobnego na którym gracze będą mogli umieścić swój wynik, jeśli ktoś będzie chętny to z krótkim komentarzem lub skrinem statystyk. Ja tak jak się zadeklarowałem wcześniej, mogę zadbać o graficzne przedstawienie drzewka finałowego, lub takowy szablon udostępnić Chudemu