Konami ustami Bhattiego mówi, że wersja PC jest shitem z old-gena z lepszym fpsem i rozdziałką, ale co oni tam wiedzą...niektórzy osiągnęli wyższy stopień wtajemniczenia. Ubaw po pachy .
Pes 2008 nas PS2 nie był wcale przeskokiem w porównaniu do Pes 6 PS2, ponieważ producenci wprowadzili tylko kilka niemal kosmetycznych zmian. Na PC owszem była to rewolucja, choć mało udana.
Pes 16 PC i PS4 pierwsza kolosalna różnica to tzw. "feeling gry", który jest odczuwalny, no przynajmniej według mnie. Zresztą, producent gry już wszystko powiedział i nie ma sensu się produkować. Oczywiście, kto co woli.
źle mnie zrozumiałeś(przyznam, że nie do końca w jasny sposób to napisałem
), mówiąc o przeskoku miałem na myśli różnice między
PES2 psx >>> PES2 ps2
PES2008 ps2 >>> PES2008 ps3
od razu było widać, że gra wskakuje na zupełnie inny level czego nie widzę na fox engine. PES2016 pc, a PES2016 ps4 nie jest zupełnie inną grą jak było w 2 powyższych przypadkach, to jest ta sama gra, gra się tak samo, różnica polega na tym, że na PS4 jest więcej stadionów(chyba o 9), trawa ma lepszą barwę, większa rozdzielczość tekstur, nie miałem okazji zagrać na ps4 online, ale w grze offline wszystkie schematy i skrypty są (IMO) powielone, tu i tu padają wyniki 6-4, na obu platformach techniczne strzały wchodzą jak w masło, lekkie kulanki po ziemi z resztą tak samo, z symulacji zrobili arcadówkę, feeling gry to chyba odczuwalny jest głównie ze względu na inny kolor murawy ;] a np twarze to wg mnie lepiej wyglądają na pc, na ps4 mają jakby przesadzony "Subsurface Scattering" i wyglądają trochę woskowo
generalnie zgadzam się z opiniami, że japońcy lecą sobie w kulki z wersją PC, ale jeśli ktoś uważa, że PES na pc to gówno, a na PS4 jest super to jest albo głupi albo ślepy, PES na PS4 jest tylko trochę lepszy od wersji PC i jak dla mnie to tylko estetycznie i stadionowo.
w niektórych sprawach wersja PC nawet jest lepsza, łatwość wgrania patchu z strojami i emblematami, nie wiem czy w PES2016, ale w PES2015pc można było grać na monitorze 21:9 co dawało szerszy kąt widzenia