Modyfikacje i Dodatki do Pro Evolution Soccer > Patche i OF - PC

Problem z graniem 1 na 1

(1/2) > >>

keez667:
Witam. Dziś z kumplem chcieliśmy zagrać 1 na 1 w PES 16 , niestety podczas ustawiania meczu towarzyskiego pojawia się tylko jeden kontroler do wybrou. Co dziwne klawiatura i PAD w grze działają , ale nie da się dwóch urządzeń ustawić w grze, aby grać 1 na 1. W pliku "Settings" mam ustawione Cotroller 2 jako PAD i Controller 1 pusty bo podobno tam ma być klawiatura, ale niestety w grze podczas wybierania meczy nie da się ustawić drugiej osoby. Proszę o pomoc , z góry dziękuję.
Dodaję screeny dla ułatwienia mojego problemu:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE screen przedstawia ustawienia controllera 2 jako PAD
REJESTRACJA lub LOGOWANIE screen przedstawia ustawienia controllera 1
REJESTRACJA lub LOGOWANIE screen przedstawia ustawienia zakładki Keyboard

OnoMatoPeja:
sprawdziłeś czy po ustawieniu pada 1 vs 1 pad działa poprawnie i przypisuje dobrze guziki względem obrazka w tym strzałki i analogi ?

nie mam pesa, ale może jest opcja 1vs 1 lub settings nie zapisuje zmian poprawnie, może uruchom settings z uprawnieniami admina

w czasie wyboru stron jest w ogóle pokazany pad ?

keez667:
Nie, względem obrazka PAD pokazuje jakby odwrotnie , np. tam gdzie klikam X pojawia się B , po ustawieniu Settings na Administrator nic nie dało, dalej nie pojawia sie drugi kontroler w meczu towarzyskim ,abym mógł zagrać z kumplem 1vs1...

OnoMatoPeja:
ustaw pada wedle obrazka (przyciski wszystkie, nawet analogi), kontroler oczywiście jako drugi

co to za pad ? dokładny model (nazwa i numeracja), może trzeba przestawić jego tryb (jeśli ma takie coś) na directinput

może masz coś jeszcze wgrane do pesa co sprawia że tak się dzieje że gra nie wykrywa pada w meczu zwykłym jako kontroler 2

sprawdzałeś czy po ustawieniu pada jako kontroler 2 i zatwierdzeniu zmian poprzez OK, a potem ponownym uruchomieniu settings dalej jest pad ustawiony pod kontroler 2 (napis w polu Device) ?

jeśli dalej nic nie pomaga mimo że pad jako kontroler 1 w grze działa normalnie sprawdź to: REJESTRACJA lub LOGOWANIE

keez667:
Ogólnie gra jest piracka i pobrałem gre wczoraj wersja Akimo z modami wersja patcha 1.05.. może to jest przyczyna bo ta wstawka w sumie nie podobała mi się za bardzo.. A co do ustawień Pada tak jak na obrazku to jest z tym trochę roboty :D
Nazwa pada: Saitek P480 Vibration

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej