Ale mi teraz dogadałeś. Przecinek jest w złym miejscu, możesz się z tym nie zgadzać - Twoja sprawa. Riposta godna nastolatka z zaburzeniami emocjonalnymi, gratuluje!
Ehh... Mistrzu wszechwiedzący, jak skończysz jakąś szkołę, to dowiesz się, że postawienie, lub jak wolisz, użycie, wielu przecinków w jednym zdaniu, wcale nie jest jakimkolwiek błędem, właśnie tak jak to teraz robię, gdyż przecinek zmienia kontekst zdania, jeśli potrafi się czytać po polsku. Teraz podam Ci analogiczne przykłady zdań, zbudowanych tak jak moje zdanie, którego się czepiasz:
Twoja stara piła, leży w piwnicy.
Twoja stara piła leży w piwnicy.
Nie ma różnicy? Naucz się języka zanim zaczniesz komuś zwracać uwagę. Sam robisz błędy na poziomie podstawowym, a chcesz innych pouczać? Wybacz, ale to dopiero jest śmieszne
Teraz Ci wytłumaczę jaką funkcję językową w moim zdaniu, jak i zarówno w powyższych zdaniach, pełni przecinek, który świadomie postawiłem:
1. Zdanie bez przecinka, czyli "W 17 nie było dema dla PC przed premierą gry", oznacza nic innego jak odpowiedź na to, że w wersji PES 17 nie było dema przed premierą na PC i z tego zdania nie wiadomo, czyli nie wynika, czy demo pojawiło się po premierze gry. Nic na to nie wskazuje. Zdanie jednoczłonowe, proste, odpowiadające tylko na pytanie "czy coś było?", nie poruszające dalszych kwestii.
2. Zdanie z przecinkiem, czyli "W 17 nie było dema dla PC, przed premierą gry" informuje o dwóch rzeczach. Pierwszą jest informacja, że nie było dema przed premierą gry, jednak później następuje interpunkcyjna pauza nie w postaci kropki, tylko przecinka, co z kolei dzięki temu przecinkowi dokłada drugą informację, że po premierze gry demo się pojawiło. Identycznie jak w powyżej podanych dwóch zdaniach.
NGK, zamiast więc szpanować w internecie i próbować komuś zwracać uwagę, weź się do nauki języka którym mówisz. Jeśli nie potrafisz zobaczyć różnicy pomiędzy zdaniem z przecinkiem, a zdaniem bez przecinka i nie dociera do Ciebie że przecinkiem można między innymi oddzielać dwie różne informacje w jednym zdaniu, to czas na powrót szkoły podstawowej. Tam chyba jeszcze uczą czytania ze zrozumieniem, a przynajmniej za moich czasów w szkole podstawowej tego uczyli. Przestań się więc kompromitować i weź do ręki jakąś książkę, a jak nie lubisz książek, to ciekawych publikacji naukowych są tysiące, może trafisz na moją
Neymar wykupił się z Barcy za 222mln euro, więc PES musi zmienić okładkę Transfer ponoć polegał na zasadzie otrzymania przez Naymar'a kasy za usługę promowania MŚ w Katarze, i właśnie za te pieniądze się wykupił. W ten sposób PSG chciało ominąć przepisy fair-play, w przeciwnym wypadku gdyby PSG samo dokonało transferu nie obyło by się bez kary. Powstaje filozoficzny dylemat, czy Neymar został najdroższym zawodnikiem, skoro sam siebie wykupił? Z jednej strony wykupienie nastąpiło, jednak z drugiej... czysto prawnie do PSG idzie jako wolny zawodnik