Szczerze mówiąc to nie mam zielonego pojęcia, czym się kierować? Aspiracjami sportowymi/piłkarskimi? Piękna historia? Kluczowymi postaciami? A być może głodem sukcesu nowo powstałych zespołów?
Jest to temat idealny dla burzy mózgów, ale trzeba w końcu wybrać jedną jedyną opcje.
Najbardziej na jeżyk nasuwają mi się w pierwszej kolejności dwie ekipy: Inter Miami oraz NY Cosmos. To pomiędzy tymi ekipami jestem zmuszony wybrać.
Inter Miami - przemawia do mnie aspiracjami czysto piłkarskimi i to ze na czele stoi nie, kto inny jak David Beckham. Gość po prostu kocha futbol, od początku swojej kariery, poprzez szkółki, aż do wielkiego klubu, moim zdaniem na skale światowa. Inter Miami przyciągnie nie tylko wielu fanatyków, ale również znakomitych piłkarzy. Bo kto by nie chciał grać na najwyższym poziomie i przy tym leżeć na przepięknych plażach, a także mieszkać w niesamowitym mieście, jakim jest Miami. A przede wszystkim tak jak napisałem, kasa będzie i to spora. Wiec zespól bardzo szybko może stać się postrachem MLS i futbolu międzynarodowego.
Druga opcja było NY Cosmos - tradycja, historia zapisana w kartach, co więcej piękna historia. Ten klub marzy o podium od bardzo dawna i nic dziwnego. Potencjał jest, ale słabo wykorzystywany. Ktoś złe zażądał tym klubem, a teraz czeka ciężka droga powrotu na szczyt. Nowy Jork to kolejna metropolia, która przyciąga nie byle, kogo. Miasto zżyje sportem i to dość mocno. Dlatego podejrzewam ze NY Cosmos ponownie marzy, aby w miescie bylo o nich glosno, ba... w calej Ameryce.
Moje opinie znasz na temat dwóch (czołowych) zespołów. Jednak musze wybrać -tytyryty tyty.... Inter Miami !