Dział Ogólny > PES 2018 - Tryb myClub
Dyskusje
Jacinho:
Kilka dni temu na pesfan miałem rozmowę o tym, że gra nie daje forów lepszym graczom, w domyśle tym z większym ratingiem. Ja twierdzę, że tak, że gra często działa na niekorzyść gracza z dużo słabszym ratingiem. Gostek twierdzi, że jestem cienias, nie umiem grać i dlatego nie jestem w stanie wygrać przeciw handicapowi. On ma rating około 1300 i jest debeściak. Mówię mu, że moim zdaniem i z mojego doświadczenia to logarytmy decydują o tym jak zakończy się mecz a ty, siedząc przed monitorem tak naprawdę niewiele możesz. Masz jedenastu zawodników, ustawiasz niby jakiś plan taktyczny w zaawansowanych, który nie zawsze działa i sterujesz niby jednym ze swoich jedenastu. Jak gra zdecyduje wtedy albo łatwo wygrywasz albo łatwo przegrywasz. Według niego jednak nie jest to możliwe bo jak twierdzi jeśli masz lepszy rating od przeciwnika to zawsze masz trudniej...
Grałem właśnie przeciwko jednemu z ratingiem 1340. Mój to około 700 teraz. Wygrał ale jedyne co potrafił to podania zyg zakiem i strzały z dupy, które niestety wchodziły. Moi zawodnicy za to nawet z R2 przy sam na sam nie potrafili strzelić, moi kiedy biegli i tak byli wolniejsi od idących przeciwników itd. Handicap całą gębą.
Podtrzymuję moje zdanie, że ta gra jest loteryjną arkadówką z niewielkim wpływem gracza na to co się dzieje podczas meczu.
Jacinho:
Taka sytuacja 8)
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Uczciwy, bez lagów, fauli, podejrzanych sztuczek. Prowadził od pierwszych minut, wyrównałem w drugiej połowie. Straciłem kilka dobrych okazji ale szczerze to raczej miałem fuksa bo posiadanie piłki miał około 60% i więcej strzałów oddanych.
Tak więc tym razem algorytmy były po mojej stronie czyli tutaj sprawdziło się to, że słabsze drużyny dostajà fory.
Fred23X:
Co nie zmienia faktu, że laggerów nie brakuje
Jacinho:
Tego nawet nie pròbuję podważyć panie fred ;)
Następny mecz zaraz po tym powyżej grałem przeciwko ludkowi z ratingiem około 900.
Dzidy, faule, dziwne zamulenia gry, miganie pauzà - kuwa po co?
Fred23X:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE kuwa po co?
--- Koniec cytatu ---
bo liczy się ranking , i ogórki nie potrafiące grać ogrywają dobrych i uczciwych graczy , taka oto sytuacja ... cwaniak w necie pisda w świecie ...
Nawigacja
[#] Następna strona