Dobra! Ja jestem nowy w PES MyClub (od edycji 2010 były tylko piraty) i chciałem parę problemów swoich rozwiązać. z grindowaniem, losowaniem piłek (nie cierpię tego w grach, tych wszystkich skrzynek, paczek z losową zawartością zawsze mi gówno wypada Hearthstone, od niedawna w HotS i tutaj w PESie - tylko Boateng, ale do niego wrócę) i ogólnie jestem jakoś taki zagubiony, albo przez brak spolszczenia czy też braku oficjalnego jakiegoś poradnika krok po kroku powinien tu powstać i być aktualizowany z każda nową edycją i zamieszczany na stronie (słabo z moim angielskim). ale do rzeczy:
1. Chcę kupić trenera Mourinho lub Zidane za złoto wyfarmione z osiągnięć, to przedłużenie kontraktu w punktach GP ile będzie kosztowało?
2. Zauważylem, że ci z czarnych piłek (Boateng (czarna piłka, Fletcher, Lucas Leiva (złote piłki) NIC MI NIE WYPADA, ALE TO NIC) są młodsi i słabsi ale mają więcej poziomów do wylewelowania (zaczynają od lvl1). I na tym lvl1 nie kosztuje dużo przedłużenie umowy. Dlatego zanim tacy następni mi się wszyscy nie trafią (ci co są, są już po moim treningu na ślepo i trochę ich popsułem), łącznie z ławką rezerwowych to nie chcę nimi grać mają po prostu być aż nie będą mieli kontraktów na 1000-2000 meczy, by później cały trening w nich włożyć i patrzeć jak rosną. Czy to jest skuteczny pomysł (czy też NIE jest, ponieważ jest czasochłonny)?
3. Jakie mecze najlepiej grać dla grindu? Challenge (tu mam słabego trenera Fishera ale mam w miarę mocny team strength i mam GP prawie 3000 za wygrany mecz) i towarzyskie z com (tu poziom professional uczę się grać na top player), Divisions (SIM) który lepiej grać by się kiepskich scoutów pozbyć, by druzyny wypoczęły i jakoś tam grindować (prawie tysiąc za przegrany, półtora tyś za zremisowany, ok 2000 za wygrany mecz jestem w dywizji 7 ale chyba spadnę), czy też trzaskać friendly i divisions z ludźmi (co idzie mi bardzo słabo, gdyż wszyscy wystawiają kozaków, a ja przez te wszystkie lata z 3-4 znajomymi w PESa grałem i głównie tylko z kompem for fun master league na 4 poziomie trudności max), PES League nie próbowałem. Tu moja drużyna:
4. Stamina Recovery, Contract Reneval Ticket, Familiary Boost (to trzymać na najmocniejszą jedenastkę?), Management Skill Boost (to jak zatrudnię nowego trenera to przejdzie na niego? czy każdy trener zbiera własne?). te 4 boostery wypadają losowo czy po przejściu określonego challenge'u, meczu, sezonu w dywizji?
5. Jeśli to co napisałem nie ma sensu, niech ktoś na spokojnie bez hejtu mi spróbuje wyjaśnić krok po kroku łopatologicznie co powinienem robić począwszy od pierwszego uruchomienia MyClub, poprzez rozwój drużyny, gdzie najczęściej grać itd itp, żeby tę drużynę móc na spokojnie sobie utrzymać jak najdłużej, a nie ciągle kombinować i grać przeciwko takim drużynom które mają ponad 85-95 na każdej pozycji łącznie z ławką rezerwowych (moje pierwsze i ostatnie dwa mecze w divisions), to się uspokoi i wyrówna w najbliższym czasie?
6. Wiem, że to nie to forum ale zapytam się z ciekawości gdzie jest większy grind? w FUT czy MyClub?
Się rozpisałem nawet nie wiem czy to gramatycznie jest napisane:)
Pozdrawiam
EDIT: Czy Daily Bonus to tylko przez pierwsze 10 dni gry, czy ciągle będzie się pojawiał? bo 10000 GP to wiem, że do jutra