Dział Ogólny > PES 2018 - Dyskusje
PES 2018 - powrót po latach
Monolit:
Witam serdecznie. Wróciłem do PES'a po 10 latach od ostatniej wersji w którą grałem (06) minęło na tyle dużo czasu, że nie pamiętam jak trzeba sterować, jak wykonywać zwody, jak walczyć ciałem. Czy jest ktoś, kto mógłby mi wskazać jakieś instrukcje, materiały, poradniki do sterowania? Wiem, że w grze pomoc do sterowania, ale nie za dużo rozumiem z tego. Chodzi mi zwłaszcza o drybling i grę ciałem. Pozdrawiam.
MatAnd:
Ja się dołaczę do pytania i prosiłbym o jakieś rady kiedy się piłkę przejmuje, bo o ile z kompem problemy mam na na poziomie top player (co 2-3 mecz wygrywam przy w miarę wyrównanych drużynach) tak z innymi graczami nie idzie wygrać przyjmują te piłki tak że od razu 3 zawodników z drużyny przeciwnej są. znam kombinację LB+RB ale to przy wyjściu sam na sam. No i odbiór znajomi mi mówią, że trzeba przewidywać a odbiór mam taki że na divisions w myclub inni gracze jakby chcieli to bramkarzem mogliby przebiec całe boisko.
PS Monolit swoją drogą 10 lat przerwy to powiem ci że niezły się TEKKEN z tego z PES'a zrobił. Trzeba się dużej liczby kombinacji nauczyć i ograć by móc grać. Ja przez lata w PES'a grałem głównie w Master Ligę i z kumplami przy kilku browarkach i teraz nie potrafię z nikim innym grać, by chociaż zremisować:)
kony.:
masz mało team spirit i słaby skład poprostu
MatAnd:
skład to wiem, że mam słaby (ale zgranie na 93) i mam pecha w losowaniu piłek...
... ale chodzi o to:
Oni wystawiali dużo gorszy skład od mojego, a robili co chcieli (dwa ostatnie mecze, pierwsze dwa to goście, którzy mieli te piłki z Maradoną i piłkarzami Barcelony). Stąd moje pytanie, bo jako gracz do tej pory niedzielny, chcący się bardziej przyłożyć do rozgrywek online, nie wiem skąd czerpać wiedzę, wszyscy tylko sztuczki i tricki zamieszczają, a nie np przy przyjęciu piłki do nogi wycofać ją do tyłu (za siebie) i do boku, o takie podstawy mi chodzi.
kony.:
W dużej mierze zależy od umiejętności, fizyczności zawodników , którymi grasz.
Dobry zawodnik z łatwością mija obrońców.
Nawigacja
[#] Następna strona