Dział Ogólny > PES 2018
Pomoc, Triki ,Sztuczki...
raf230885:
To właśnie ma być łatwe, wybicie piłki do przodu i dobieg. W Fifie ta mechanika jest kapitalna, naprawdę. Próbowałem podaniem z wciśniętym L2 i tak się nie da. Ale trafilem dzisiaj na coś takiego podczas meczu z botem. Mesi odbierając podanie wysunął sobie piłkę na 7-8m do przodu i dobiegł do niej. Nie wyglądało to na źle przyjętą piłkę. Może więc ta mechanika jest? Nigdzie nie mogę znaleźć o tym info.
raf230885:
I jeszcze jedno, czy ktoś z Was miał problem ze zwodami? Oglądam tutoriale na YT i moi zawodnicy nie chcą reagować na prawy analog. Podczas biegu gdy dam analog w dół czy górę to czasem zrobi przekładankę ale niepełną. Działa też wciśnięcie gałki prawego analoga ale poza tym nic ze zwodów nie wchodzi. Tak jakby zawodnicy nie reagowali. Nawst zmiany w sterowaniu na manual według tutoriali nic nie zmieniają.
Biegam po areneie treningowej Ronaldo czy Messim, naparzam w prawego analoga a reakcji zero ::)
Tianse:
Mechanika jest, ale trudna do używania i większości wychodzi na manualnym sterowaniu. Im większą liczbą pomocy się podpierasz, tym trudniej coś nieszablonowego stworzyć. Takie odnoszę wrażenie. PES to nie Fifa, że pierwszy lepszy leszcz wchodzi i trickuje niczym krzyżówka najlepszych dryblerów świata.
Co do reakcji zawodników, to nie każdy zawodnik potrafi wszystko zrobić. I nie w każdym momencie. Są magicy którzy zrobią z piłką wszystko, a są tacy którzy czegoś nie wykonają bo akurat wcisnąłeś gdy piłkę miał nie tuż przy nodze. To wszystko jest bardzo ważne. Im lepszy zawodnik, tym więcej i w różnych pozycjach wykona. Ja przykładowo Rashem bardzo lubię przyjmować kierunkowo z długim wysunięciem, ale wieloma lepszymi zawodnikami od niego mi to nie wychodzi. Po prostu inna charakterystyka gracza i dużo ciężej jest to zrobić. Rash akurat ma takie zagrania we krwi, więc nim to łatwo wychodzi. Zrób takie podanie kierunkowe takim Giroud'em to pójdzie na kawę zamiast dobiec do piłki. Naucz się jakiegoś charakterystycznego zagrania, wejdź w trening i zrób to kilkoma całkowicie różnymi zawodnikami. Zobaczysz, że nie każdemu to samo odpowiada, nie każdy robi to w takim samym tempie, być może nie każdy to potrafi, a na pewno nie każdy będzie to umiał zrobić w tym samym momencie (przykładowo jeden coś wykona podczas sprintu, inny do tej samej rzeczy musi się prawie zatrzymać).
raf230885:
Rozumiem. A w jaki sposób wykonujesz Rashem to kierunkowe przyjęcie z wysunięciem? Podczas odbierania podania wychylasz prawy analog w stronę w którą chcesz wysunąć piłkę?
raf230885:
A co do trików to jeszcze jeno. Wybieram tych samych piłkarzy co ludzie robiący tutoriale na YT. Na pustym boisku treningowym zawodnicy nic nie robią. Czyli trik wyjdzie dopiero wtedy, gdy w pobliżu będzie przeciwnik?
Powiem szczerze, że w meczach online (dot. Fify i pesa) trików nie robię. Ot, uczę się gry próbując wszystkiego i triki nie wychodzą naeet Messim, Ronaldo czy Neymarem.
Nawigacja
[#] Następna strona