Dział Ogólny > PES 2018

Pomoc, Triki ,Sztuczki...

<< < (9/13) > >>

Carnage-Team:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEObecnie poszukuję wypuszczenie piłki przed siebie podczas biegu. Nie mam na myśli naciskania sprintu podczas biegu. Chodzi mi o dalekie wypuszczenie piłki przed siebie, na dobrych kilka metrów.

--- Koniec cytatu ---

R1 L1 R1

ricky79:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE uzywasz najpierw lewej czy prawej gałki. Ja mam problemy z R2 przy zastawianiu i używaniu R3 przy przyjęciu piłki, ciężko wchodzi strzelanie z pierwszej jak leci dośrodkowanie na nogę (zawodnik robi szczupaka jak piłka ziemi jest, oddaje strzał jak piłka jeszcze jest za nim przez co musi się obrócić i znów obrócić lub co mnie wkurza najbardziej wciskam strzał licząc na momentum, że zawodnik uderzy piłkę później niż zwykle, a ten wyciąga się jak długi i muska tą piłkę głową wprost na ręce bramkarza).

--- Koniec cytatu ---
Podczas biegu używając oczywiście prawej gałki , puszczam ja wykonuje ruch lewa i od razu prawa . Bardzo szybko to trzeba zrobić.  Listę ruchów tricków znajdziesz w opcjach . R3 w ogóle nie używam. Co do reszty to wszystko kwestia wprawy.  400 meczy i będziesz conajmniej w 5 div.

ricky79:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEprzy asystencie jest tak (chodzi Ci o taktykę 2 i 3), że one rosną jak ich nie używasz, ale wolniej. Możesz przyspieszyć tactical training lub grać. Ja Zauważyłem inną i to jest do sprawdzenia bo nie jestem pewien. Otóż jak zaczynam mecz ustawieniem Main (offensive) i (tego właśnie nie jestem pewien) w trakcie meczu zmienię na 2 defensive lub 3 offensive to poprawcie mnie jeśli się, ale jeśli masz ustawionego innego trenera na 2 i 3 to im się kontrakt nie zmienia, tylko mainowi się zużywa. Kolejną rzeczą jest wyżej wspomniane zgranie drużyny. Chyba jest jeszcze 3 wskaźnik ukryty. Chodzi mi o to, że trzeba grać dużo jednym składem by zawodnicy odpowiednio reagowali na twoje polecenia i przewidywać twój styl grać i wychodzić odpowiednio do piłek. Miałem tak np. z zamianą Kamano (LWF - 185cm wzrostu) na Depaya (LWF - kurdupel). Kamano często zbiegał z lewej strony na dalszy słupek i jak napastnik minął się z piłką, to ten ładował gola do prawie pustaka. Depay nie doskakuje do żadnej piłki i ma inny styl grania. Podobnie miałem z Ronaldo, grając na LWF grał jak Kamano. Ustawiłem go na CF, grał jak... Kamano ciągle zbiegał ze środka na lewą stronę i z niej wbiegał w pole karne i dublował mi się z innym zawodnikiem, a w polu karnym pusto.

--- Koniec cytatu ---
Oczywiście że się kontrakt nutę zmienia . Możesz od razu zacząć mecz 2 lub 3 trenerem asystentem a kontrakt zawsze brdzie się zmieniał tylko temu głównemu pierwszemu.  I to jest mega . P.s. trafiłem młodego Maradone, Matko Bosko co za gracz !

Jacinho:

Raczej nie łatwo go wylosować więc szczęścia gratuluję  ;)

MatAnd:
Pytanie w sprawie Advanced Instructions. Przyjmijmy, że zaczynam grać nowym trenerem, nie mam nic poustawianego (puste czarne kółko przy nazwisku zawodnika w trakcie gry). I zaczynam wciskać strzałki pojawiają czerwone i niebieskie wypełnienia. Jak gra dobiera te ustawienia (czy są to najpopularniejsze, najczęściej wybierane przeze mnie oraz widoczne w moim profilu) i czy one w ogóle się uruchamiają?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej