Oczywiście, że źle strzelasz. Musisz podczas strzału wcisnąć odpowiedni kierunek, w który chcesz posłać piłkę. Tor biegu jaki obierasz przy kończeniu sam na sam jest bardzo ważny, dobrze jest go nieco zmienić przed strzałem, aby wymanewrować bramkarza. Kwestia treningu. Jeżeli np. grasz Messim, to bardzo dobrze wchodzą loby (podcinki), po uprzedniej zmianie kierunku. Lewandowskim trzeba po prostu walić w bok itd.. Mierzone strzelanie jest sporo trudniejsze w tej części i bardzo dobrze, bo w 2017 wchodziło niemal wszystko w ten sposób. Umiejętność grania w Pesa, to nie tylko wciskanie klawiszy, ale również świadomość jak konkretnym zawodnikiem należy grać, ponieważ jest to gra mega realistyczna i przewidywalna, wbrew temu co pisze kolega wyżej. Gadanie o jakiś skryptach w kwestii bramkarzy i wykorzystywania sytuacji jest wg. mnie śmieszne. Tak można tłumaczyć swoje niepowodzenia, ale o skuteczności decydują tylko i wyłącznie umiejętności gracza.
Kocham twój optymizm ale sądzę, że albo nie wiesz co piszesz albo gramy w dwie różne gry.
Skrypty w tej grze są tak oczywiste, że aż ...
OK, niech przemówi obraz:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIEJeśli mocno wierzysz w to, że to ty kontrolujesz swoich zawodników, to wejdź np: w jakieś puchary, ustaw grę na Super Star level i odłóż pada.
"ale o skuteczności decydują tylko i wyłącznie umiejętności gracza" Ten fragment lubię najbardziej
OK,
czasami mnie nachodzi i ustawiam sobie najsłabszą drużynę jaką tylko mogę sklecić z moich asów i gram np myClub Online Challenge.
Jestem raczej przeciętnym a może nawet poniżej przeciętnej graczem.
Ale co tam, ustawiam sobię drużyne, która ma siłę 1240, Team Spirit 64 i gram jakiś challenge,
Wczoraj grałem przeciwko drużynie o sile *4 i przyznaje przegrałem ale w karnych
Dzisiaj podobna sytuacja z tym, że moja drużyna siłę miała już ponad 1350 - moc jak się patrzy
Wygrałem z przeciwną drużyną której siła składu była 2700!
Byłem w szoku skąd ten ktoś ma takich zawodników w drużynie?
Nieważne.Ważne, że wygrałem 1:0 w dogrywce.
Wiem jak gram i wiem, że jestem średniakiem a to, że jestem w stanie wygrac z lepszą drużyną i z lepszym przeciwnikiem świadczyć może tylko o tym, że miałem wspomaganie skrytpów po mojej stronie.
I wiem jak przeciwnik mógł się czuć, bo często mam mecze w których wiem, że to nie ja decyduję o przebiegu spotkania tylko szanowne konami.
Jeśli tego nie odczułeś to albo masz jakieś specjalne właściwości, że skrytpy, ciebie nie dotyczą albo jak pisałem powyżej nie wiesz co prawisz.
Zresztą co ja się tu produkuję, sam Adam Bhatti przyznał, że pes 2018 zawiera skrypty i wierzę, bo doświadczam ich mnóstwo na codzień
Zresztą, w razie wątpliwości zapytaj wujka google:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE