Gra jest elegancka, gameplay bardzo podobny do 2018, grafika poprawiona(trochę). Niby miały się cienie przesuwać, ale chyba zrezygnowali z tej opcji.
Dźwięk, przyśpiewki tradycyjnie gorsze niż w Fifie.
Osobiście w PESie brakuje mi trochę luzu, sztywne sterowanie jak w Resident Evolution 2 na psx. Gra za nas decyduje często w którą stronę biegnie obrońca, obrona debilnie gubi krycie tak jak w poprzednim roku.
Mimo tego sztywniactwa gra się w to fajnie, kupię jak będzie około 120zl kosztować. Sugestia zmian mogła być lepiej rozwiazana, bez sensu że są proponowane już od 1 stałego fragmentu gry, lepiej jakby się pojawiała kiedy któryś z zawodników jest zmeczony.
Zgadzam się co do menu i reszty, wygląda brzydko, statystyki nie ruszane od 5 lat, dziwne że nie ma takich prostych rzeczy jak miejsca oddawania strzalow, bramek itd za to mogę zobaczyć gdzie przejmowana była piłka, slabe.
Generalnie jak na rok czasu to niewiele zrobili. Lekkie odświeżanie, ale raczej na plus.
Ps. Nie podoba mi się animacja bramkarza łapiącego wysokie wrzutki, wygląda jakby bez wybicia unosił się 1,5m nad ziemię, ale tak już było w poprzednich Pesach