Ciężkie jest wytrwałe prowadzenie kariery, bez komentarzy innych, także dołożę cegiełkę, bo od momentu założenia wątku przez Ciebie, jestem, śledzę i teraz skomentuje.
Tak, jak napisałem w wątku Ebiego, cieszę się, że jesteście, że założyliście swoje kariery. Trzymam za Was kciuki, by były one wytrwałe. W Twoim przypadku Ras, pamiętam L'pool, który miał 3 (?) sezony bodajże. Chciałbym, by Bayern miał podobną ilość.
Do treści... Odkąd tylko pamiętam, to Bayern nie miał takiego szkoleniowca, jak Jose. Klub z Monachium zawsze kojarzył mi się z dostojnymi postaciami, takimi jak Guardiola, Heynckes, Hitzfeld czy nawet Ancelotti, lub Kovać. To są trenerzy, którzy mniej lub bardziej, ale w jakimś tam stopniu na pewno wpisują się w ramy coacha dla Bayernu. Z całym szacunkiem, ale Mourinho taką postacią, przynajmniej dla mnie, nie jest. Chimeryczny gość, który może i ma bardzo bogate CV, lecz swoim zachowaniem i odmiennością obycia, nie prezentuje dla mnie ideału trenera Bawarczyków. Nie mniej... życzę powodzenia, szczęścia, pomyślności. ; )
Wyniki w BuLi bez zaskoczenia, oceniać będzie je można dopiero (pewnie) w okolicach lutego-marca. Zaskakuje, ale pozytywnie, mnie jedynie miejsce po 6. meczach Hannoveru 96. Niech się utrzyma tak wysoko jak najdłużej.
Co mogę polecić Ras? Twórz swój Bayern, twórz coś nowego. Oddaj Lewego w oknie, bazuj na Wernerze, albo innym napastniku. Niech odejdzie Robben, Ribery. Może ten Tolisso będzie następnym pokoleniem Bayernu.
Nie mniej, jeszcze raz, Powodzenia Ras! ; )