Dział Ogólny > Archiwum Karier
Manchester United|Back To Glory!
Bambaryla:
Fajnie, że coś się tutaj jeszcze dzieje. Mimo, iż wybrany przez Ciebie klub jest daleki mojemu sercu, to z chęcią będę obserwował jego losy pod Twoimi skrzydłami. Powodzenia życzę :)
smq13:
OGŁOSZENIE:Cześć i czołem, mój sposób na pisanie tej kariery był taki że nagrywałem z dwa lub trzy mecze, potem sobie je włączałem i je opisywałem. W między czasie znalazłem pracę a w dzisiejszych czasach o to ciężko i mam mało czasu na nagrywanie i następnie opisywanie tej kariery... Ale nagrałem sobie trzy spotkania żeby dzisiaj dodać kolejny epizod, lecz pliki z nagraniami się uszkodziły, a ja mam krótką pamięć i nie mam jak dodać kolejnego epizodu. Dzisiaj podjąłem decyzje że zmieniam sposób na robienie tej kariery i będę puszczał mecz i jednocześnie go opisywał na drugim komputerze i zapisywał plik. Mam nadzieje że pliki tekstowe nie będą się psuły tak jak te z filmami. Także jutro wjeżdża kolejny epizod w którym podam Wam wyniki tych trzech meczy które nagrałem ale poszły sobie i dorzucę kolejne żeby ta kariera jakoś dalej szła. Przy okazji dziękuje za miłe komentarze Bartekeuro i Bambaryla. Dziękuję także każdej osobie która wchodzi i ma chęć poczytać moje wypociny bo to daje motywacje żeby mimo braku czasu coś tu dodać. Pozdrawiam! :)
smq13:
FA CUP RUNDA 2 WIGAN ATHLETIC VS MAN UTDSkłady: WIGAN:23.Jones - 22.Dunkley; 2.Bryne; 21.Kipre; 3.Robinson; 12.Pearce - 8.Evans; 4.Macleod; 5.Morsy - 19.Moore; 14.Garner | MU: 22.Romero - 29.Wan-Bissaka; 5.Maguire; 3.Bailly; 23.Shaw - 17.Fred; 6.Pogba; 14.Lingard; 8.Mata; 9.Martial - 10.Rashford |Pierwszą akcje w tym meczu przeprowadzili Czerwone Diabły. Mata podaje do Rashforda,ten gra na ściane z Fredem i po chwili strzela na bramkę zza pola karnego i pokonuje bramkarza Wigan płaskim strzałem. W 5 minucie mamy 0-1 dla Manchesteru. Kolejna akcja pięć minut później Lingard zagrywa prostopadłą piłkę do Maty, ten dośrodkowuje wprost na głowe Rashforda a napastnik United umieszcza piłkę w siatce. Zawodnicy Wigan muszą się obudzić w tym spotkaniu albo skończy się pogromem. Prawy obrońca Wigan traci piłkę na właśnej połowie i United od razu próbuje skontrować. Wan-Bissaka podaje do Pogby ten oddaje z pierwszej piłki na napastnika który strzela bez zastanowienia, jednak w tej sytuacji lepszy okazał się bramkarz Wigan. Garner dostaje piłkę pod polem karnym Manchesteru ale po chwili ją traci i mamy kolejną kontre Czerwonych Diabłów. Martial przerzuca piłkę na drugą stronę boiska do Lingarda który zagrywa prostopadle do Rashforda. Napastnik Manchesteru mógł wyjść sam na sam lecz zdecydował się na mocny strzał zza szesnastki i mimo problemów bramkarz Wigan nie dał się pokonać. Koniec pierwszej połowy.Druga połowa znów zaczęła się od akcji Manchesteru. Ze skrzydła Martial podał do Maty który przyjął piłkę kierunkowo i huknął na bramkę gospodarzy i przed stratą bramki uratował Wigan słupek. Kolejna akcja to znów Martial na skrzydle który wypuszcza Rashforda, a ten oddaje strzał który bramkarz Wigan odbija na rzut rożny. United zagrało ten rzut rożny na krótko i Pogba dośrodkował w kierunku kolegów. Do piłki dopadł Rashford i po raz kolejny strzelił lecz i tym razem lepszy okazał się Jones. W następnej akcji piłkę przejmuje Mata który zagrywa na prawe skrzydło do Daniela Jamesa który przed chwilą pojawił się na boisku. Prawy skrzydłowy United zauważył obiegającego go Pogbe i dał mu prostopadłą piłkę. Francuski pomocnik
minął jednego przeciwnika po czym dośrodkował groźnie w pole karne lecz napastnik Czerwonych Diabłów nie trafił w piłkę. Niestety reszta spotkania przebiegła pod kontrolą zawodników z Manchesteru którzy rozgrywali sobie na spokojnie piłkę w środku pola ani nie atakując już bardziej aby oszczędzać siły ani dopuszczać do piłki zawodników Wigan.
UEAFA EUROPA LEAGUE 3 KOLEJKA FAZY GRUPOWEJ YENI MALATYASPOR VS MANCHESTER UNITEDSkłady: Yeni: 30.Farnolle - 76.Ozdemir; 15.Akbas; 44.Mina; 91.Aytac - 24.Walter; 19.Acquah; 20.Donald - 7.Tore; 10.Bifouma; 9.Bulut | MU: 22.Romero - 29.Wan-Bissaka; 5.Maguire; 3.Bailly; 16.Rojo - 31.Matić; 17.Fred; 11.Ferran Torres; 18.Ihattaren; 21.James - 26.Greenwood |Spotkanie rozpoczęli gospodarze i od razu chcieli zaskoczyć obronę Anglików ponieważ drugie podanie po rozpoczęciu był to przerzut piłki za plecy obrońców do którego doszedł napastnik
lecz sędzia od razu odgwizdał spalonego. United nie było dłużne i po chwili na skrzydle znalazł się Daniel James który dośrodkował w kierunku Ihattarena który oddał strzał z woleja jednak ten nie sprawił problemów dla bramkarza gospodarzy. W tej części meczu główną role ogdrywały błędy obydwu drużyn, ponieważ co drugie podanie docierało do nikogo. Wkońcu w 22 minucie spotkania do akcji podłączył się Wan-Bissaka który ze skraju pola karnego dośrodkował piłkę w kierunku swojego kolegi z zespołu. Greenwood znalazł się w sytuacji stu procentowej ponieważ wyprzedził bramkarza który wyszedł do piłki i miał przed sobą pustą bramkę, jednak z okolicy piątego metra posłał piłkę poza stadion. Kolejna akcja to próba dośrodkowania przez Jamesa w pole karne w kierunku Greenwooda i gdyby bramkarz gospodarzy znów popełnił błąd ten by miał pustą bramkę lecz bramkarz zdołał złapać piłkę. Następna akcja to znów atak Czerwonych Diabłów. Ihattaren dostał piłkę w środku pola od Ferrana Torresa, minął dryblingiem trzech rywali i podał do Freda który miał przed sobą tylko golkipera i jak się okazało bramkarz był lepszy w tej sytuacji. Pierwsza połowa kończy się bezbramkowym remisem. W przerwie meczu Roberto Carlos dokonał zmiany i wymienił napastników. Rashford za Greenwooda. Już po chwili kamery wychwyciły Greenwooda na ławce rezerwowych z kolanem obłożonym lodem i grymasem bólu na twarzy co by tłumaczyło tak szybką zmianę. Drugą połowę zaczęliśmy od akcji Manchesteru United. Ihattaren przerzuca
piłkę na skrzydło do Ferrana Torresa który po chwili dośrodkowywuje na głowę Rashforda, ten zgrywa piłkę na nogę Ihattarena który posyła tomahowka na bramkę Tureckiej drużyny i tylko słupek ratuje gospodarzy przed stratą bramki. Roberto Carlos zaczynał się niecierpliwić ponieważ jego drużyna nadal nie prowadziła w tym spotkaniu. Ihattaren znów przy piłce, posyła prostopadłe podanie do Torresa który ucieka obrońcy i dorzuca piłkę w pole karne, a tam Rashford oddaje strzał głową jednak minimalnie obok bramki. Trener Czerwonych Diabłów w nerwach krzyczał na swoich podopiecznych i nakazywał więcej atakować. W kolejnej akcji Bailly zagrał długą górną piłkę za plecy obrońców gospodarzy, a do piłki wystartował Maguire który opanował piłkę lecz został dogoniony i miał ciężką sytuacje na oddanie strzału. Bramkarz gospodarzy spokojnie wyłapał futbolówkę. United próbowało strzelić bramkę za wszelką cenę i narzucili niesamowity pressing. Maguire cały czas pozostawał w ataku. W 66 minucie spotkania piłkę po pressingu przejął Rashford i dograł do Maguire'a który strzelił głową co i tak nie przyniosło efektu. Każda kolejna akcja to
przejęcie piłki i dogrywanie jej w pole karne gospodarzy gdzie szalał kapitan Manchesteru lecz nie mógł umieścić piłki w siatce. W 82 minucie Rashford wygrał pojedynek głowkowy i zgrał piłkę do Ihattarena który momentalnie przerzucił ją za obrońców do której wystartował Rashford. Niestety napastnik źle przyjął piłkę i musiał oddawać strzał z ostrego konta i bramkarz sparował strzał na rzut rożny. 91 minuta spotkania, Ihattaren miaja kolejnego rywala i podaje do niepilnowanego Maguire'a który oddaje strzał z pierwszej piłki lecz trafia w poprzeczke. Mimo ciągłego pressingu i prób pokonania bramkarza gospodarzy przez zespół z Manchesteru spotkanie zakończyło się bezbramkowym remisem.
Bartekeuro:
smq13- jeśli piszesz dla kogoś , to długo tego nie pociągniesz. Pisz dla siebie a niestety komentarze będą tutaj rzadkością.
Prowadzisz mój ulubiony klub :)
Nawigacja