Ja zaproponuje koszyki mistrzowskie:
pierwszy to koszyk Narodowe Mistrzostwie nieuwzględniając mistrzów świata i europy, czyli: Francja, Argentyna, Holandia, Niemcy, Brazylia, Włochy, Dania, niestety Grecja, Hiszpania, Anglia, Urugwaj, nie wiem jak z ZSRR, trzeba było by chyba Rosje wsiąść jako spadkobierców byłych republik radzieckich, oraz Czechy też wrzucić jako dawną Czechosłowację. I to byłoby by na tyle.
Drugim koszykiem był by koszyk Zdobywcy Ligi Mistrzów lat 1993-2007, nie liczę wcześniejszych lat gdyż liga mistrzów liczy się od '93 roku a wcześniej był puchar Europy wiec wstępnie uwzględnijmy te lata. A w skład tego koszyka wchodziłyby: Olympique Marsylia, AC Milan, Ajax Amsterdam, Juventus Turyn, Borussia Dortmund(nie ma jej w pesie), Real Madryt, Manchester United, Bayern, FC Porto, Liverpool, Barcelona, i oczywiście jak LM w tym roku wygra Chelsea ją wrzucić do do tego grona.
Jak coś zastanawiałem sie jeszcze nad zdobywcami pucharu uefa ale tam straszne rozbieżności są gdyż jej zdobywcami sa takie drużyny jak: IFK góteborg oraz inter.
Myślę że to fajne rozwiązanie, godne zamieszczenia. Czekam na opinie.