W zależności od liczby chętnych turniej zostanie rozegrany w następujących formach:
1. Turniej główny, w którym weźmie 16 graczy, wyłonionych na podstawie pozycji w rankingu. Każdy gracz dostanie wylosowaną drużynę z tych, które będą grać na Euro 2008.
2. Turniej zostanie podzielony na dwie fazy. Eliminacje, w których gracze zostaną podzieleni na 8 grup i każdy gracz dostanie drużynę wylosowaną ze wszystkich krajów europejski dostępnych w danej wersji PES'a. W zależności od liczby chętnych eliminacje potrwają 1-3 tygodni po czym nastąpi turniej głowny.
3. Gramy zespołami losowymi
to 1,2,3 to mają być te ptk w jakich formach będzie się odbywał turniej czy to jakiś regulamin ? bo wiesz, jak to są 3 formy, w jakich ma się odbywać turniej w zależności od liczby chętnych to 3 punkt to jakiś żart, z całego kontekstu wynika że:
1. jeśli będzie 16 osób to dacie drużyne z rankingu.
2. jak będzie wiecej to dacie drużyne z całego pesa i dodacie eliminacje
a ptk 3 to co? jak będzie 0 osób to gramy drużynami losowymi?
A może to jednak regulamin to wtedy wynika z tego że:
ptk 1, top16 dostaje drużyne z Euro (co się nie stało i to właśnie o to kłótnia w tym temacie)
ptk 2, mowa o eliminacjach i tu również mowa o jakimś losowaniu (ahh no i chyba ten punkt 2 powinien być przed 1 nie? bo jak to tak mówić o eliminacjach po omówieniu co będzie w w top16)
ptk 3, to to nie wiem co to - była mowa w 2 poprzednich o losowych drużynach, i tu również, to może by tak zrobić jeszcze ptk 5 - gramy drużynami losowymi oraz ptk 6 - gramy drużynami losowymi. (może wtedy ktoś zrozumie 3 razy bardziej?)
i nie mów mi że to ja nie rozumiem bo to nie ja założyłem ten temat, tylko kto inny - ktoś kto też nie rozumie i to nie przypadek - tak został napisany news tak ludzie go odczytali.