Testowe , przykładowe pytania do testu rejestracyjnego
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE Witaj masz niepowtarzalną okazję stać się pełnoprawnym członkiem (graczem) największej ligi Pro Evolution Soccer w Polsce musisz jedynie uzupełnić test rejestracyjny .Nie
musisz się go obawiać pomocą służyć Ci będzie regulamin naszej ligi
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE oraz FAQ
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE z tego też tytułu prosimy o uważne i dokładne wczytanie się
.POWODZENIA:)
1.Podstawowym komunikatorem ligowym jest :a)forum pesleague ,
b)serwer KONAMI ,
c)gadu gadu ,
d)mirc 2.LagDetect to :a)program pozwalający zminimalizować do minimum próby oszustwa przy rozgrywaniu meczu .
b)osoba , która dopuszcza się "lagowania" podczas meczu ,
c)osoba przyłapana na oszustwie ,
d)program używany do generowania lagów 3.Minimalny zasób uploadu , którego poziom jest dopuszczalny do rozgrywania meczów w
lidze to :a)512 kbit/s ,
b)128 kbit/s ,
c)256 kbit/s ,
d)powyżej 128 kbit/s4.mIRC to program ułatwiający komunikacje między graczami .Poprawna jego konfiguracja
powinna wyglądać wg.następujących kroków :
a)uruchamiamy mirc 2x kliknięcie w ikonę , klikamy w continue , uzupełniamy pola ( Full Name,EMAIL ADDRESS,NICK ,ALTERNATIVE ), przechodzimy do zakładki servers tutaj
wyszukujemy - Quakenet: Random server następnie potwierdzamy wciskając select ; w zakładce OPTIONS w razie potrzeby zmieniamy defaul port jesli nie ma on wartości 6667
b)uruchamiamy mirc 2x kliknięcie w ikonę , klikamy w continue , uzupełniamy pola ( Full Name,EMAIL ADDRESS,NICK ,ALTERNATIVE ), przechodzimy do zakładki servers tutaj
wyszukujemy - RevolutionIRC: Random server następnie potwierdzamy wciskając select ; w zakładce OPTIONS w razie potrzeby zmieniamy defaul port jesli nie ma on wartości 6667C)uruchamiamy mirc 2x kliknięcie w ikonę , klikamy w continue , uzupełniamy pola ( Full Name,EMAIL ADDRESS,NICK ,ALTERNATIVE ), przechodzimy do zakładki servers tutaj
wyszukujemy - RevolutionIRC: Random server następnie potwierdzamy wciskając select ; w zakładce OPTIONS w razie potrzeby zmieniamy defaul port jesli nie ma on wartości 7800
d)uruchamiamy mirc 2x kliknięcie w ikonę , klikamy w continue , uzupełniamy pola ( Full Name,EMAIL ADDRESS,NICK ,ALTERNATIVE ), przechodzimy do zakładki servers tutaj
wyszukujemy - Quakenet: Random server następnie potwierdzamy wciskając select ; w zakładce OPTIONS w razie potrzeby zmieniamy defaul port jesli nie ma on wartości 66685.WYZWANIE to forma rozgrywek towarzyskich .Aby rzucić wyzwanie rywalowi , który wyraża
cheć jego rozegrania należy :a)zalogować się na stronie
REJESTRACJA lub LOGOWANIE , przejść do zakładki WYZWANIA ,wpisać w polu "Klucz wyszukiwania przeciwnika" nick naszego rywala i nacisnąć szukaj .Po
wyświetleniu się szukanego gracza naciskamy w "VS" oznaczonego jako OPERACJE .Następnie wyświetlą nam się informacje na temat naszego meczu tutaj wybieramy drużynę którą chcemy rozegrać mecz potwierdzamy przyciskiem WYBIERZ a następnie ZATWIERDŹ.
b)zalogować się na stronie
REJESTRACJA lub LOGOWANIE , przejść do zakładki WYZWANIA ,wpisać w polu "Klucz wyszukiwania przeciwnika" nick naszego rywala i nacisnąć szukaj .Po wyświetleniu się szukanego gracza naciskamy w "VS" oznaczonego jako OPERACJE .Następnie wyświetlą nam się informacje na temat naszego meczu tutaj wybieramy drużynę którą chcemy rozegrać mecz potwierdzamy przyciskiem ZATWIERDŹ.
c)zalogować się na stronie
REJESTRACJA lub LOGOWANIE , przejść do zakładki WYNIKI ,wpisać w polu "Klucz wyszukiwania przeciwnika" nick naszego rywala i nacisnąć szukaj .Po wyświetleniu się szukanego gracza naciskamy w "VS" oznaczonego jako OPERACJE .Następnie wyświetlą nam się informacje na temat naszego meczu tutaj wybieramy drużynę którą chcemy rozegrać mecz potwierdzamy przyciskiem WYBIERZ a następnie ZATWIERDŹ.
6.Maksymalny czas na potwierdzenie wyniku po rozegranym meczu tyczy to zarówno gospodarza który wpisuje wynik i gościa który go potwierdza to :a)wynik musi być potwierdzony od razu po meczu ,
b)do godziny nie dłużej ,
c)do 24 godzin po rozegranym meczu ,
d)wyniku nie trzeba potwierdzać zrobi to admin 7.Abym mógł zagrać w lidze muszę spełnić następujące warunki :a)muszę mieć oryginalna wersję gry PES oraz konto na
REJESTRACJA lub LOGOWANIE ,muszę wyrazić cheć uczestnictwa w lidze poprzez deklarację złożoną w zakładec OPCJE LIGA oraz
pisemnej prośby w określonym przez opiekunów miejscu na forum ,muszę spełniać wymogi techniczne proklemowane przez opiekunów ligi
b)muszę mieć oryginalna wersje gry PES oraz konto na
REJESTRACJA lub LOGOWANIE ,
c)muszę napisać do któregoś z opiekunów oni za mnie wszystko zrobią ,
d)muszę mieć oryginalną wersje gry PES oraz konto na
REJESTRACJA lub LOGOWANIE i przelać dobrowolną kwotę na konto ligi nie mniejszą niż kwota 50 PLN ,
8.Chciałbym grać we wszystkie odsłony pesa na
REJESTRACJA lub LOGOWANIE w pes 4 , pes 6 oraz pes 2008 w tym celu muszę a)założyć 3 konta zmieniając po każdej rejestracji logo ,
b)wystarczy jedno konto i będę mógł grać we wszystkich odsłonach ,
c)nie można grać więcej niż w jedną wersję pesa 9.Mam kilku przyjaciół , którzy są zafascynowani Pesem i chetnie by zapisali się do ligi
REJESTRACJA lub LOGOWANIE .Niestety nie mają oni dostępu do internetu .Co muszę zrobić aby
mogli oni założyć u mnie sobie konto na
REJESTRACJA lub LOGOWANIEa)muszą się zarejestrować na osobnych kontach ,
b)nie można mieć więcej niż 1 konto !! to grozi zbanowaniem i wydaleniem z ligi ,
c)muszą napisać odpowiedni post na forum z prośbą ,
10.Słyszałem bardzo dużo o słynnych pucharach dnia by pesleague żeby w nich uczestniczyć muszę :a)zgłosić cheć udziału poprzez zadeklarowanie w zakładce OPCJĘ - PUCHAR DNIA , o wskazanej porze rozpoczęcia cierpliwie czekać na gadu gadu aż odezwie się rywal ,
b)zgłosić cheć udziału poprzez zadeklarowanie w zakładce OPCJĘ - PUCHAR DNIA , o wskazanej porze rozpoczęcia cierpliwie czekać na mirc-u ,
c)zgłosić cheć udziału poprzez zadeklarowanie w zakładce OPCJĘ - PUCHAR DNIA , o wskazanej porze rozpoczęcia cierpliwie czekać na serwerach KONAMI (na hamachii) ,
d)zgłosić cheć udziału poprzez zadeklarowanie w zakładce OPCJĘ - PUCHAR DNIA , o wskazanej porze rozpoczęcia cierpliwie czekać na forum pesleague
11.Mając problem z rozegraniem meczu z graczem (techniczny , kulturalny ,innego rodzaju) powinienem napisać post zawierający:a)opis sytuacji wraz z dowodami (pliczek z LAGDETECT ; screen z okienka gry , gadu gadu
badź mirc )
b)napisać opiekunowi on się zajmie resztą ,
c)opis sytuacji bez dowodów ja nie stwarzam problemu i nie oszukujem więc nie muszę się z niczego tłumaczyć
d)inni wiedzą że ten gracz to zawsze stwarza problemy poczekam na WO12.Zapisałem się do ligi ale nie mam czasu grać .Co grozi takiemu graczowi ?
a)gracz dostanie ostrzeżenie , ale dalej będzie mógł grać ,
b)dostanie żółta kartkę i za jakiś czas znów będzie mógł grać ,
c)każdy może zrezygnować w dobrowolnym czasie więc nic mu nie grozi ,
d)jego konto zostanie zablokowane a gracz zostanie wydalony z ligi 13.Jeden z opiekunów zrobił ostatnio Puchar Dnia drużynami narodowymi słabymi .Oczywiście dostałem bardzo słabą drużyne a gracz X dostał Brazylię to jest jakiś błąd co się stało ?a)błąd w systemie czasem sie to zdarza ,
b)po prostu Brazylia jest słaba ,
c)drużyny losowe są z koszyków , które są tworzone na podstawie rankingu drużyn wszechczasów
14.Mam wielkie pretensje do opiekunów ligi ponieważ gracz X nie pojawił się ani razu na mirc a ja dostałem WO obustronne .Co powinienem zrobić abym to ja mógł liczyć na
pozytywne rostrzygnięcie wyniku :a)napisać na gg do opiekuna mojej ligi ,
b)napisać post na forum z opisem sytuacji i dowodami do niedzieli pamiętając że mecze można rozgrywać do niedzieli
c)napisać post na forum z opisem sytuacji i dowodami do soboty
d)wpisać sobie samemu wynik i czekać na potwierdzenie przez opiekuna .
Niech ktoś pomoże jeszcze im więcej tym lepiej
powybieramy najlepszy później .