Witam serdecznie.
Mam ogromną i serdeczną prośbę dla wszystkich graczy i użytkowników tego forum. Już wyjaśniam o co kaman. Studiuję socjologię (obecnie IV rok) i tematem mojej pracy magisterskiej będą więźi społeczne w przestrzeni gier komputerowych, chodzi głównie o badanie tego aspektu w produktach z dostępnym trybem multiplayer. Jak wiadomo Wam i mi PES do takowych należy i tutaj właśnie pojawia się prośba do Was drodzy gracze. Korzystając z waszej życzliwości, proszę was abyście w miare możliwości jak najlepiej opisali możliwości jakie stwarza PES w przypadku gry wieloosobowej. Zwracam tutaj uwagę, iż nie chodzi mi o rozgrywkę w sieci lokalnej (LAN). Cohodzi mi TYLKO i wyłącznie o rozgrywkę w internecie. Całość dotyczy części najnowszej czyli PES'a 2009
Uścislając, żeby było wiadomo o co mi chodzi.
- jakie opcje, możliwości, tryby są dostępne w grach z seri PES ?
- czy jest dostępny np. automatch ? (jak nie wiecie co to to znaczy że nie ma
)
- czy można zakładać oficjalne klany i toczxyć oficjalne klanówki? (jak na battle necie
- czy są jakies pokoje, kanały, czaty tematyczne, narodowe etc?.
- czy są oficjalne turnieje, organizowane przez wydawce czyli chyba KONAMI tak?
Na pewno ktoś z was wie jak sprawy się mają, jak juz wie to, to może też wie jak sprawy się mają w przypadku serii FIFA (też chodzi o FIFĘ 2009), jak w tych sprawach wygląda sytuacja u konkurencji, za to teżą będę wdzięczny.
Druga sprawa, to kwestia bardziej techniczna, że tak powiem.
- jak rozwiązuje się kwestie w przypadku gdy np. w jakiejs ważej lidze, turnieju dwóch graczy chce grać tym samym zespołem, załóżmy że FC Barceloną, czy bardziej liczy się grywalność turnieju czy realizm turnieju/ligi?
Za pomoc i życzliwość z góry dziękuję, jeżeli macie jeszcze jakies info które według was może być ciekawe i interesujące, dawajcie wszystko jak najbardziej. Z gory dziękuje wszystkim życzliwym i pomocnym
.