Modyfikacje i Dodatki do Pro Evolution Soccer > Tutoriale

W sprawie menu

(1/2) > >>

jacol134:
Witam wszystkich jestem tu nowy i interesuje sie troche grafika jak i kompami, aaale nie bede zanudzal.
Do rzeczy. Probuje wlasnych sil w tworzeniu dodatkow do pesa (jak na razie jeszcze nic nie stworzylem ciekawego ale ucze sie). Chciabym sie dowiedziec pare rzeczy jak robic menu. o co chodzi stymi obrazkami, ktore sa uciete z prawej strony i wklejone na dole. Do czego to sluzy i jak zrobic zeby rowno to wten sposob polaczyc.

R.E.M.I.:
co do menu to ja się uczyłem metodą prób i błędów
ogólnie trzeba mieć pomysł:)

jacol134:
no wiem ze trzeba miec pomysl. Ale nie rozumiem tych docinkow, czemu to ma sluzyz. Pozdrawiam.

Beyond:
Włączasz ggs wyciągasz oryginalny jakiś obrazek zapisujesz na dysk. Otwierasz paint-em ten obrazek oraz otwierasz drugi ten który chcesz mieć w grze najlepiej 1280*724 zaznaczasz cały kopiujesz wklejasz do tego co wyciągnołeś musi pasować dokładnie do końca dołu tego obrazka czyli właśnie 724 odcinasz ten końcowy kawałek obracasz go o 90 stopni dokładnie dokładasz do tego co był oryginalnie obrócony może nie pasować o parę milimetrów wiec powiększasz przeciągając strzałki po bokach i wtedy jak wkleiłeś ten cały obrazek to ci się powiększył cały do 1280*1024 powróć do normalnej wielkości 1024*1024  zapisujesz otwierasz ggs i podmieniasz za wcześniejszy obrazek tła. ;D

jacol134:
Dziekuje za wskazowki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej