Jak dla mnie ten patch jest lepszy. Przemawia za nim "wieksza europejskosc". Moze dlatego, ze nie jestem jakims wielkim fanem polskiej pilki, jedyny klub jaki cenie to Odra Opole, ale niestety Oderka znajduje sie aktualnie w okresie raczej regresyjnym, blizej jej do 3 ligi niz do 1...
Zaletami patcha jest napewno bardziej realistyczna liga mistrzow (chodzi mi o zespoly), master league (bo kto chce w kolejnym sezonie w serie A grac np z Dolcanem Ząbki ktory jakims cudem awansowal...). Jesli chodzi o twarze zawodnikow, pilki, buty itd - wszystko mozna przeciez po swojemu zmodernizowac (ja juz wgralem dodatkowe twarze, zmienilem buty itp. 5min roboty). Brawa naleza sie napewno za niezwykle klimatyczne intro, hymn ligi mistrzow+piekne akcje, te twarze rozentuzjowanych kibicow... niby maly szczegol a jakos bardziej zachceca do gry (no chyba, ze komus podobalo sie oryginalne intro i niezykle kulturalna, pikselowata twarz Gerrarda bijacego rzut wolny..). Zauwazylem tez, ze dodano sporo nowych stadionow. Ogolnie efekt wizualny rozgrywanego meczu bardzo dobry, ladne bandy, b.duza ilosc scoreboard ktore sam sobie mozesz dostosowac - kitserver/img/rv0c_e.img
Ogolnie wydaje mi sie, ze gra troszke przyspieszyla w stosunku do e-patcha
Minusy? Jesli plik odpowiedzialny za "wywalanie gry do windowsa" odpowiada za replay to bedzie nieciekawie.. Patch nie do konca kompletny (Nie wszystkie koszulki odpowiadaja poszczegolnym druzyna np Bayer Leverkusen). Bardziej przypadla mi tez do gustu muzyka z e-patch, ale o gustach sie raczej nie dyskutuje.
Mysle, ze gdy zostanie wydany off to ten patch zdeklasuje e-patcha ze wzgledu na "wieksza europejskosc". Chociaz nalezy takze wziac pod uwage zwolennikow ligi polskiej.. Zawsze mozna zmieniac patche dzisiaj grajac lige mistrzow w Evo league patch a jutro master league swoim ukochanym Kolejorzem, Wisełką, czy Legia
To tyle z mojej strony