Modyfikacje i Dodatki do Pro Evolution Soccer > Tutoriale

TUTORIAL JAK ROBIĆ TRIKI

(1/7) > >>

KaMiLoS10:
Tuturial trików na klawiaturze w Pro Evolution Soccer 2009:

W - podanie prostopadłe
D - strzał
S - podanie
A - dośrodkowanie
E - sprint
Q - przekładanka
C - zwód

na życzenie :D

Triki i zwody:

2 razy Q - przekładanka

2 razy C - zwód prawą lub lewą nogą i rozpoczęcie biegu sprintem

2 razy C + E - zwód prawą lub lewą nogą i rozpoczęcie biegu sprintem i wypuszczenie piłki pare metrów przed siebie   

D + S + kierunek strzałki: >;<;^;V - zamarkowanie strzału

gdy piłka lecie do zawodnika przytrzymaj E - przepuszczenie piłki między nogami

^^te triki potrafią wszyscy zawodnicy, teraz przedstawię triki które umieją lepsi zawodnicy tacy jak Cristiano Ronaldo, Lionel Messi czy Robinho;

gdy biegniemy prosto (na naszym ekranie w prawo :D) naciskamy najpierw strzałkę (V)dół potem ^(góra) - flip flap

gdy biegniemy prosto naciskamy najpierw 2x strzałkę w górę i szybko strzałkę w dół - odwrotny flip flap ;p

gdy biegniemy na skos w prawo do góry naciskamy kolejno strzałki: lewa, dolna, prawa - obrót z piłką

gdy biegniemy w górę (tą sztuczkę potafi chyba tylko Tevez) naciskamy kolejno strzałki: lewa, dolna, prawa - obrót Teveza :D

gdy stoimy w miejscu wciskamy 2x strzałkę w prawo lub w lewo - tzw. Feint

gdy stoimy w miejscu i podchodzi do nas inny zawodnik przytrzymujemy Q - zawodnik zakrywa piłkę

gdy biegniemy prosto przytrzymujemy E i szybko klikamy Q i po chwili puszczamy E - zawodnik gotowy do zwodu i markowania

gdy biegniemy prosto przytrzymujemy E i szybko klikamy Q i po chwili puszczamy E i naciskamy 2xC - zawodnik robi zwód

Teraz strzały zawodników:

gdy dośrodkujemy i piłka leci nam prosto na nogę wciskamy:

i trzymamy do końca D a potem W - idealne uderzenie z woleja

i naciskamy mocno D potem W i strzałka w dół - nożyce

przyciskamy i trzymamy Q + D - lob

wciskamy D + C + kierunek strzałki - podkręcenie piłki

przyciskamy D + W - mocny strzał z dystansu

TERAZ NAJTRUDNIEJSZY TICK DO OPISANIA
gdy biegniemy w górę w polu karnym klikamy D i strzałka w prawo - zawodnik uderzy z krzyżaka, ale najpierw wchodzimy w EDIT, następnie edytujemy zawodnika np. C.Ronaldo i ustawiamy mu "jakość" słabszej nogi na 1 i jej używanie też na 1 wtedy będzie można wykonywać ten TRICK :P

Styl gry:

wciskamy Q + S - gra z klepki

wciskamy Q + W - gra z klepki "górą"

wciskamy Q + E + D - dochodzące dośrodkowanie

Dodatkowe tricki ;p :

wciskamy Q + E - wystawienie piłki do strzału z dystansu lub bramkarzowi do wybicia piłki

gdy biegniemy prosto wciskamy równomiernie strzałki 2x lewa i prawa - zawodnik podbija lub lobuję piłkę na zawodnikiem

gdy biegniemy wciskamy 2xA + strzałka w górę - dośrodkowanie po ziemi

gdy biegniemy sprintem sam na sam z bramkarzem wciskamy kolejno Z + Q + E - sami zobaczcie :D:D

Mam nadzieję, że pomogłem chociaż częściowo i się nigdzie nie pomyliłem :P

WAŻNE : POMOGŁEM ?? DAJ PLUS :D:D:D:D:D i pozdro

Przypomniał mi się jeszczetrick:

gdy stoimy w miejscu klikamy 2xstrzałkę w lewo i szybko 1x strzałkę w prawo - OLE :D                                                    

Pelajs:
A mógłbyś napisać takie coś tylko z grą na padzie

KaMiLoS10:
nie bo nie posiadam pada ;/ zainwestuj w klawe i masz;p

Pelajs:
Mam klawe, ale gram na padzie  ;D Czy ktoś mógłby to przerobić, że zamiast klawiatury jest pad??

KaMiLoS10:
masz problem ;p

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej