-Nie wiem czy bylo to juz pisane, bo niechailo mi sie czytac, ale goscie od PES powinni sie skupic na transferach, i na klubach wyzszej rangi, bo jak zaczynam ML powiedzmy Realem to on popularnosc ma na C, a powinny byc prawdziwe statystki ze on bedzie mial popularnosc na A a nie na C bo to bez sensu, a zeby kupic jakiegos zawodnika to jest to bez sensu, fajne ze moge sobie kupic takiego Ronaldo dopiero w 5 sezonie ale to jest bez sensu bo on jest juz stary, transfery sa dobrze przemyslane w FIFA pierwszy sezon i mozna kupic Ronaldo czy tam Messiego. Transfery w PES to beznadzieja najwiekszy minus gry.
-Lepsza gra obrony
-Nowe animacje dla bramkarzy-
-Tricki (tylko zeby wykonac trick np. na klawie to zeby trzebabylo trzymac jakis przycisk bo takto biegniesz i czasami ci niepotrzebnie wyjdzie trick i tracisz pilke.)
-BaL: zeby czesciej do ciebie podawali, a gdy tylko nacisniesz jakis przycisk to zeby podali odrazu, bo takto biegasz po calym boisku i wogole pilke nie dostajesz...)
-Transfery
-Transfery
-Transfery!!!!!!!!!!!!!!!!
-Wieksze mozliwosc w tworzeniu taktyki, bo te to bardzo male do tego co mozna byloby zrobic. (przynajmniej nad dobra taktyka trzebaby bylo troche pomyslec)
-Soundtrack
-Statystyki
-Stale fragmenty gry (bo jak mam strzelic z wolnego to nie strzele bo albo w mur albo nad bramka, zdecydownie zbyt trudne ich wykonywanie, tak jak w FIFA to bylo by dobrze.
-Transfery
-Rzuty karne( zeby strzelenie gola w nich nie zalezalo od celnosci strzalow, bo jak np. mam karne gdy gram Polska na Brazyli to nie dam rady wygrac, jedyny sposob by strzelic to strzal w srodek bramki, od niczego by to nie zalezalo poprostu bylo by to losowe np. 10% nie trafisz w bramke, 10% trafisz w slupek, 30% Obroni Bramkarz, 50% Strzelisz gola, wplyw na to moglby miec sila strzalu , technika ale na to jak strzelisz a nie na to czy trafisz czy nie.)
-Wybor strzalu, strzal z prostego podbica, strzal techniczny, lob(lepsze dopracowanie) i np. przy karnych bys tez mogl wybrac ktory strzal.
-Mozliwosc symulacji meczy w ML.
-I, zeby ten komentator wprowadzal troche tego dramatyzmu do gry swoimn komentowaniem.
Rozpisalem sie, pewnie wiele istotnych rzeczy nie napisalem, bo zapomnialem, aleee is good