Archiwum > Rozrywka
Hip-Hop [PL]-wszystko-dissy, koncerty, płyty, underground.
rudek9:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEPowiedz mi człowieku co to jest hip-hop a co to rap?Bo załóżmy, że nie wiem... :D :D :D (daje dyche że 3/4 tego forum myśli ze rap i hip-hop to to samo)...Sory ale Kalibra na tej scenie już nie ma i nie będzie...Z resztą człowieku na bank dopiero teraz usłyszałeś o Kalibrze...Mam duży szacunek do Magika ale jego działalność artystyczna już się zakończyła...Gdzie byłeś za lat świetności kalibra?Te kawałki są dawno oklepane...a nie wierze że chce ci się w kółko słuchać tego samego ;)
Wracając do tematu Galernika...PeZeta nazywasz durniem?Człowieku ogarnij się PeZet ma flow co pokazuje w kawałku "Gdyby miało nie być jutra"...Fakt faktem, że PeZet to wg mnie jeden z najgorszych lirycznie raperów w Polsce...
Chcecie dobry rap?z bałnsem?
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
To ma pie*dolnięcie
--- Koniec cytatu ---
Dobra dzieciaku nie będę się z tobą sprzeczał, bo myślisz, że pozjadałeś wszystkie rozumy i jesteś wielce mądry, bo to dzięki Kalibrowi, dziś dzieciaki pokolenia disco - polo mogą dziś wielce szpanować wiedzą z wikipedii i się sprzeczać o coś czego nie ma. Więc nie mów mi, że Kaliber nie był na tej samej scenie co inni dzisiejszy "raperzy" i raperzy. Ta muzyka panocku miała w zamyśle uczenie ludu logicznego myślenia i zabawy słowem. Jeżeli dla ciebie wykładnikiem rapu jest flow i te twoje wielkie "pier****e", to już wiem dlaczego słuchasz hip-hopolo. Ta muza ma mieć przesłanie. Odsyłam do kawałków miuosha, PFK, PKHTZ, DKA, Grubsona, FU, WWO, bo jak ty to ująłeś "skill i flow" nie są wykładnikiem muzyki podziemia.
REJESTRACJA lub LOGOWANIENie wiem jakie podziemie masz na myśli pokazując mi kawałek Fokusa z 1997 roku? :D Który już dawno zapomniał znaczenie słowa "Podziemie"
Chodziło mi o teraz zajaranych dzieciaków rapem którzy nawijką sięgają do najlepszych...może nie profesjonalizmem ani charyzmą...Powiedzcie mi co sądzicie o nowym PeZecie...Ja myślę że on to tak skompletował...
Muzyka Klasyczna (Dostaliśmy ok 50 minut klasycznego rapu)
Muzyka Poważna (PeZet nawija poważnie)
Muzyka Rozrywkowa (Szybkie rytmiczne kawałki)
Muzyka Emocjonalna (Kawałki w których górę biorą emocje)
--- Koniec cytatu ---
O Matko!!!! Proszę cię powiedz mi kto tu jest raperem,a kto zerem, bo ja mimo tego, że mam lat 17 i tą muzyką delektuje się już lat 12, to pewnie ty mimo iż pewnie jesteś młodszy to wiesz więcej ode mnie. Mimo tego, że Ojciec zabrał mnie na koncert pożegnalny PFK, i byłem na Odjazdach w 1997 roku to ty i tak będziesz wiedział więcej....
Wiesz co? Najpierw wyjdź poza krąg Mezo i innych debili; przesłuchaj sobie piosenki wyżej przeze mnie wymienionych i wsłuchaj się w teksty, a dopiero wtedy zastanów czy warto ze mną wojnę zaczynać.
REJESTRACJA lub LOGOWANIEhip-hop to subkultura, nie tylko muza ale też styl ubierania się, graffiti itp
a rap to muzyka tylko i wyłącznie
nie myle sie ?
--- Koniec cytatu ---
Ne tu masz całkowitą rację Galernik....
eMeK:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEZ resztą człowieku na bank dopiero teraz usłyszałeś o Kalibrze...Mam duży szacunek do Magika ale jego działalność artystyczna już się zakończyła...Gdzie byłeś za lat świetności kalibra?Te kawałki są dawno oklepane...a nie wierze że chce ci się w kółko słuchać tego samego ;)
--- Koniec cytatu ---
to uwierz. Bo ja takze nadal slucham ich plyt. Malo tego, slucham jeszcze starszych od K44, ktore sluchalem wczesniej i sluchac tych kawalkow bede nadal.
rudek9:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEto uwierz. Bo ja takze nadal slucham ich plyt. Malo tego, slucham jeszcze starszych od K44, ktore sluchalem wczesniej i sluchac tych kawalkow bede nadal.
--- Koniec cytatu ---
Ja też. Kiedyś dostałem na urodziny Księgę Tajemnicżą. Prolog. Po przesłuchaniu wrzuciłem gdzieś w mój burdel jaki ma w pokoju. Znalazłem ją 2 lata temu i słucham do dziś. Na płytę "w 63 minuty do okoła świata", 3:44, Kinematografię i Archiwum Kinematografii zbierałem całe wakacje puszki, butelki po piwach, ale "arcydzieła" mam do dzisiaj.
Powiedz mi eMeK czym asz płytę RECEPTURA od Pokahontaz? Jeżeli tak to czy warto na nią wydawać kasę???
Redo:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEJa też. Kiedyś dostałem na urodziny Księgę Tajemnicżą. Prolog. Po przesłuchaniu wrzuciłem gdzieś w mój burdel jaki ma w pokoju. Znalazłem ją 2 lata temu i słucham do dziś. Na płytę "w 63 minuty do okoła świata", 3:44, Kinematografię i Archiwum Kinematografii zbierałem całe wakacje puszki, butelki po piwach, ale "arcydzieła" mam do dzisiaj.
Powiedz mi eMeK czym asz płytę RECEPTURA od Pokahontaz? Jeżeli tak to czy warto na nią wydawać kasę???
--- Koniec cytatu ---
Siedzę w rapie od 2000 roku (ur.1995) ;)
W tym roku mam debiut ;) 1000 egzemplarzy idzie w Polskę ;) Tak prostując...Przed tym jeszcze jakiś mixtejp i rapowe audycje w radiu(wrzucę tu link jak zacznę nadawac).Skoro uważasz, że TeTris i Cisza & Spokój to hip-hopolo to na prawdę nie masz pojęcia o rapie."A z tego całego U-eM-Ce na szacunek zasługuję tylko Duże pe"(Tekst PeeRZeta).Nawiązałem do Meza bo chciałem się dowiedziec co sądzicie o Pseudo-rapie.Chociaż mam szacunek do Meza za stare nawijki.Receptura?Nie polecam zawiedziesz się to już nie to samo.Ściągnij sobie z Internetu bo hajs w błoto wydasz.PFK tak, ale nie Pokahontaz.Na Kalibrze i Pfk się wychowałem...Uwierz że to Pfk odmieniła tą scenę narzucając nowy system.W 2004 kiedy zaczęła się moda na rap to zaczęło się wszystko chrzanic.Cały showbiznes w Polsce poszedł w dół "Nie masz talentu możesz pokazac cycki".Rap a showbiznes powinien iśc inną drogą, ale teraz idzie tą samą.Tak panowie...Prawdziwy Rap jest już jedną nogą za oceanem ;)
Sory za tamtą wypowiedź ale mam na prawdę duże pojęcie o rapie ;) Mało tego sam jestem "raperem"
Hip-hop mam w żyłach on płynie w mojej rH +
EDIT: Wracając do FU
Skoro TeTa i Dużego Pe nazwałeś Hip-hopolem
To to jest nie wiem co hahaha :D :D :D
robi99:
:O
RATUJ SIĘ KTO MOŻE !!!
(filmik od Redo)
Matko ! To się nadaje na muzykę dla dzieci :D
To jest prawdziwy hip hop ( :D :D :D )