Kilka słów ode mnie...
Na początek gratuluje ładnych bramek wszystkim uczestnikom (zakwalifikowanym)!
Miło się oglądało choć moim zdaniem sporo podobnych.
A teraz do meritum.
Chciałbym powiedzieć ,że to co za chwile napisze nie jest tylko i wyłącznie moją opinią i nie zdecydowałem się na te słowa tylko dlatego ,że mnie w tym konkursie zabrakło (choć fakt jest taki ,że jestem tym zdegustowany).
Chciałbym poznać odpowiedzi na kilka pytań...
Proszę mi wyjaśnić dlaczego
subiektywna ocena jednej osoby decyduje o tym kto może brać udział w konkursie.
Od dawna wiadomo ,że o gustach się nie dyskutuje...jednemu podoba się to drugiemu tamto.
Natomiast ten konkurs pokazał ,że jest inaczej:/
Dlaczego muszę zgodzić się z faktem ,że moje bramki i bramki wielu innych graczy są gorsze od innych pomimo faktu,że nie było sposobności do ich porównania.
Postawiono nas przed faktem dokonanym...
Skoro konkurs jest dla wszystkich i to gracze decydują o tym które bramki są najpiękniejsze a tu 3/4 z nich zostało wyeliminowanych mimo tego ,że nie ujrzały światła dziennego.
Nikt nie miał okazji ich zobaczyć a co za tym idzie ocenić.
Jednym z podstawowych ( nie wiem nawet czy były inne) argumentów było to ,że nadesłanych zostało ok 400 i wiadomo,że kompilacja z takiej ilości byłaby zbyt długa a konkurs mógłby w jakimś sensie na tym stracić. Zgadza się 400 to za dużo.....
Dlaczego jednak jakimś dziwnym trafem w poprzedniej edycji np ja mogłem bez problemu zaprezentować aż 3 gole??!
Dodam tylko,że nie sądze aby te które tym razem odpadły były gorsze....
Czy to oznacza,że nadesłano przynajmniej jeszcze raz tyle bramek???
Skoro do przewidzenia był fakt ,że konkurs będzie się cieszył ogromną popularnością nie można było pomyśleć o jakimś alternatywnym rozwiązaniu??
- można było zorganizować konkurs etapami (np po 40 bramek na 2 tyg.-> co daje ok 2,5msc)
- wprowadzić ograniczenie do przesłania tylko 1 bramki
- zrobić tak aby decydowała kolejność zgłoszeń
- podzielić bramki na kategorie (strzał z dystansu ,wolne,główki,inne - to mogłoby się nie sprawdzić bo gro bramek to bomby zza pola karnego...no ale jakiś tam pomysł jest)
- podzielić bramki na strzelone w meczach klubowych i międzypaństwowych
Może to złe pomysły ale być może ktoś ma lepsze albo kogoś zainspirują do wymyślenia czegoś dobrego..
Czuje się rozczarowany faktem,że nie mogłem (i nie tylko ja) uczestniczyć w zabawie która dedykowana była dla całej społeczności tego serwisu a jak się okazało ostatecznie tylko dla wybranych......
Nie mam żalu do kolegi który wykonał sporą pracę w stworzeniu kompilacji (sam bym takiej nie zrobił) ani do kogokolwiek.
Mam natomiast żal do niedopracowanego systemu który dyskwalifikuje graczy na samym początku.
Panowie nie może być tak,że ktoś odrzuca bramki według własnej oceny.
Czy zarząd serwisu również miał udział w selekcji?
Zostawcie decyzje nam graczom bo to nasze bramki i nasze opinie mają decydować o tym kto wygra a kto odpadnie w przedbiegach.Jestem typem który mówi co myśli ale nie atakuje tylko próbuje zmienić na lepsze.
Miejcie to na uwadze...
Zwycięzcy i wyróżnionym w konkursie z góry gratuluje!
Pozdrawiam,