W jednym z poprzednich newsów whan pisał o twarzy francuskiego wydania Pro Evolution Soccer 2010. Źródłem owej informacji była strona JVM.com, która jest elektroniczną wersją magazynu Jeux Video Magazine. Natomiast w wydaniu papierowym JVM redaktorzy zamieścili dość obszerny playtest wczesnej wersji beta PES2010 ukończonej w 60%.
Jakie są ich spostrzeżenia?
Podsumowanie:
* gra jest niesamowicie wciągająca, redaktorzy nie chcieli odejść od TV cierpiąc na "syndrom jeszcze jednego meczu"; zapewne wielu z Was zapadło na tą przypadłość przy okazji premier poprzednich PESów
* do tej pory wykonanie przewrotki było możliwe jedynie na połowie rywala, przeważnie w obrębie szesnastki; teraz defensorzy też będą mogli zażegnać niebezpieczeństwo w swoim polu karnym w efektowny sposób (oby nie kończyło sie to jak w przypadku Roberto Carlosa podczas meczu z Danią w 1/4 finału WC98;)
* nowy trick polegający na zagarnięciu piłki przelatującej za plecami przyjmując pozę jak do "jaskółki" - KLIK
* nowy sposób kontroli nad przyjęciem piłki na klatkę
* fizyka piłki (podania, strzały) jest fantastyczna
* pokazane na wcześniejszych screenach twarze nie były retuszowane w Photoshopie, one naprawdę tak dobrze wyglądają w grze
* duża mnogość opcji taktycznych
Co zostanie jeszcze zaimplementowane?
* nowy filtr poprawiający wygląd cieni, świateł i kolorów (koniec z lodowiskiem?)
* oprawa dźwiękowa, czyli komentatorzy, przyśpiewki, odgłos uderzenia piłki (nie wiem czy pamiętacie kopanie kartonu w ISS98, to było coś;)
* wiele nowych animacji i tricków specjalnych, które będą wykonywane tylko przez predystynowanych graczy
* zachowanie bramkarzy zostanie poprawione, podobnie jak zachowanie sędziów
* możliwość ustawiania taktyki pod stałe fragmenty gry (ciekaw jestem, czy będzie się dało wykonać "szarańczę" pana Motyki)
yyyy.... czy to oby nie pochodzi z issonline?