Autor Wątek: Manchester United  (Przeczytany 604447 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MaddiMNagic

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
Odp: !Manchester United!
« Odpowiedź #1280 dnia: Czerwiec 25, 2011, 13:04:31 »
NexaT , po prostu twoje wypociny mnie rozbroiły

Offline mrozio11

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 25.01.2009r.
« Odpowiedź #1281 dnia: Czerwiec 25, 2011, 13:10:20 »
No fakt, to co teraz napisał to jest troche... głupie? Nie wiem jak to nazwać

Young to solidny piłkarz, lecz nie wiem jak sobie poradzi w MU, myśle że to jednak będzie mimo wszystko wzmocnienie

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
    • last.fm
« Odpowiedź #1282 dnia: Czerwiec 25, 2011, 16:28:55 »
Zabiła ich pewność siebie po tym jak Farfan udzielił w wywiadzie cytuje" Rozgromimy United tak jak Inter!

Szkoda tylko, że reszta zespołu znała swoje miejsce w szeregu, na czele z Uchidą, o którym było wtedy głośno - sam newsa tłumaczyłem.

Nederland - użyłem wulgaryzmu bo denerwuje mnie twoja głupota... Gdy patrze twoje posty to łapie się za głowę i myślę - to fan Manchesteru United, czy Barcy?

To już jest kompleks.

Mówiłem, że mdleję. No i zemdlałem.
Naprawdę nie widzę sensu na dalsze odpisywanie, bo jesteś typowym zadufanym w sobie i przeświadczonym o własnej zajebistości fanatykiem, zamieniającym się w czysty gniew, gdy ktoś nie przytakuje. Nie lubię czuć się jak Don Kichot, po prostu.

Jeżeli Young był dla Ciebie zawodnikiem anonimowym to masz bardzo ubogą wiedzę na temat piłkarskiego świata,

O meczach i sytuacji w United zresztą też. Tak to jest, jak ogląda się tylko mecze LM na Polsacie.

myśle że to jednak będzie mimo wszystko wzmocnienie

Jeśli Valencia wreszcie zasiądzie na ławie to owszem, ale na pewno to nie jest oczekiwany transfer. Ale no tak, zapomniałem, to że jestem fanem klubu z bogatą historią, znajdującego się mniej więcej na podium najlepszych klubów na świecie, nie upoważnia mnie do łudzenia się na transfer adekwatnego do ambicji klubu piłkarza raz na kilka(naście) lat.

Co z tego, że można zbudować świetny skład na nieznanych piłkarzach, skoro Ferguson nie chce tego zrobić? Nie zamierza stworzyć trzeciej generacji słynnych "Dzieciaków"?

A tak poza tym, to mamy najwyższą na świecie średnią stażu zawodnika w klubie.
" border="0

Offline jakubu

• Trener
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.06.2009r.
« Odpowiedź #1283 dnia: Czerwiec 25, 2011, 17:32:38 »
Ja niestety nie jestem przekonany co do Younga;/
Nie jestem pewny czy poradzi sobie w Manchesterze.
"Tylko przed Bogiem padamy na kolana"

Offline D17

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 27.11.2009r.
  • Real Madryt!
    • Status GG
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #1284 dnia: Czerwiec 26, 2011, 22:57:13 »
Chicharito z podwójną koroną w tym sezonie :P

Offline Sprinter.

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 06.04.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
« Odpowiedź #1285 dnia: Czerwiec 27, 2011, 14:16:05 »
Ja szczerze mówiąc przypadkiem dowiedziałem się o geniuszu Younga jak kiedyś obejrzałem u dziadka na ESPN mecz Aston Villi i cały czas go obserwowałem i sobie pomyślałem że było by fajnie gdyby przeszedł do MU. Oto ten dzień nastał :D

Offline blackout.

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 18.01.2009r.
    • blackout. - fanpage
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #1286 dnia: Czerwiec 27, 2011, 22:41:49 »
De Gea na testach medycznych w United!

Offline jakubu

• Trener
  • Na forum od: 03.06.2009r.
« Odpowiedź #1287 dnia: Czerwiec 27, 2011, 23:20:57 »
De Gea jedną nogą w Manchesterze!
W zasadzie już jest! :D
"Tylko przed Bogiem padamy na kolana"

Offline Sprinter.

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #1288 dnia: Czerwiec 28, 2011, 07:48:14 »

David de Gea przybył do Anglii i przebywa na testach w Manchesterze United. Całe zdarzenie zostało sfotografowane przez jednego z reporterów – donosi Sky Sports.

Hiszpański bramkarz już od dawna uznawany jest za długoterminowego następcę Edwina Van der Sara. Teraz wydaje się już jednak wszystko jasne, a 20-letni De Gea przeniesie się na Old Trafford za 17 milionów funtów.

Swój potencjał udowodnił na Mistrzostwach Europy do lat 21 wygrywając wraz z reprezentacją Hiszpanii cały turniej. De Gea będzie już trzecim letnim wzmocnieniem Manchesteru United.

źródło: DevilPage.pl

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1289 dnia: Czerwiec 28, 2011, 21:57:49 »
Akurat wzmocnieniem to będzie pierwszym. Pomijam zmiennika Smallinga, który sam jest dublerem Ferdinanda i kolejnego (drugiego w kolejce) zmiennika Valencii.
" border="0

Offline Sprinter.

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #1290 dnia: Czerwiec 29, 2011, 14:43:55 »

Manchester United potwierdził trzeci nowy transfer podpisany latem po osiągnięciu porozumienia z Atletico Madryt co do transferu David de Gea.

20-letni bramkarz przeszedł testy medyczne i w tym tygodniu i zgodził się na pięcioletni kontrakt z klubem.

"Jestem bardzo dumny i nie mogę się doczekać, by zacząć grać tutaj", powiedział De Gea w ekskluzywnym wywiadzie dla MUTV

"Kiedy klub wielkości Manchester United jest w dla Ciebie to oczywiście sprawia, że ​​bardzo, bardzo szczęśliwy.

"Widziałem ich zainteresowanie jako dodatkową motywację do jeszcze cięższej pracy, aby pokazać moje umiejętności.

"To wielki zaszczyt być częścią takiego klubu jak United i jestem pragnie dać z siebie wszystko i pokazać, co potrafię."

De Gea następujące Phil Jones i Ashley Young w podpisaniu dla The Reds i dołączyć do swojej nowej drużyny w przyszłym miesiącu.

David był częścią zwycięskiej drużyny Hiszpanii na Mistrzostwa Europy Under-21 Mistrzostwa w ostatni weekend

źródło: REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1291 dnia: Czerwiec 30, 2011, 12:00:20 »
To, że przejdzie było pewne już od jakiegoś czasu. Wieść niosła, że sam de Gea zwlekał z podpisaniem kontraktu, bo nie chciał robić większego szumu wokół swojej osoby przed czempionatem U-21, w którym brał udział. Udało mu się to tylko połowicznie.

źródło: REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Lepszym rozwiązaniem niż skopiowanie żywcem z oficjalki do translatora było przetłumaczenie samemu bądź zajrzenie na manusite, bo tam trafiają tłumaczenia niemalże wszystkich znaczących wiadomości z manutd.com. Nie mówię że to mi specjalnie przeszkadza, po prostu niektórych może kłuć w oczy.
" border="0

Offline D17

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 27.11.2009r.
  • Real Madryt!
    • Status GG
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #1292 dnia: Czerwiec 30, 2011, 12:07:29 »
Czyli macie bramkarza na dobre 20 lat.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1293 dnia: Czerwiec 30, 2011, 12:48:42 »
Albo na pół sezonu, jeśli historia po zakończeniu kariery Schmeichela się powtórzy. Miał być świetny, doświadczony bramkarz, a dostaliśmy dobrego golkipera, ale jedynie perspektywicznego i mającego jeszcze mleko pod nosem.

Kontynuacja dyskusji z wiślackiego tematu:

Co do meczu z Balckburn, gdyby nie Vidić i Ferdinand to by było z 10-0.

Wyobraź sobie zatem, że było dość sporo meczów, w których gdyby nie Kuszczak, byłoby "z 10:0". O babolach Vidy (siema Upton, strzała Emirates, pozdrów dzieciaki, Wembley) czy Rio "Mr. Own Goal" Ferdinanda (raz nawet Tomek wybronił jego samobójczy strzał) już nie wspomnisz, hm?

Fakt grał mało, ale ja się pytam PO CO SĄ TRENINGI? Jeżeli trenujesz jak należy to nie ma z tym problemu

Treningi nigdy nie zastąpią ogrania i rytmu meczowego. Chyba, że porównujesz gierki wewnętrzne i ćwiczenia w stylu rzucania piłki przez van der Sara/Steele'a do meczów Premier League, ale wtedy tylko potwierdzisz moje obawy. No ale fakt, jakżeż mogłem tego nie dostrzec, ja głupi? Intryguje mnie jeszcze tylko jedna rzecz - skąd wzięli się słabi piłkarze i niezadowalające występy, skoro piłkarzy leniwych jest niewiele, a trening podobno jest cudownym lekiem na wszystko.
To tak, jakby ktoś przez całe życie latał jedynie na symulatorze, a na pierwszy prawdziwy lot dostał Jumbo Jeta pełnego ludzi. Rozumiesz analogię?

Co do Szczęsnego; on był zmiennikiem Łukasza przez pewien okres, ale jak wszedł to stał zawsze na wysokości zadania.

Kuszczak też, ale nvm. Jedynie potwierdzasz moje przypuszczenia - cierpisz na oglądanie meczów wyłącznie na Polsacie. Że też musiałeś wpaść, najpewniej przypadkiem, na jeden z meczów ligowych. Zapewne musiało to być epokowe przeżycie.
Szczęsny też miał swój feralny mecz (finał CC), Fabiański nawet kilka (przykładem niech będzie spotkanie LM z Porto). Rozumiem, że ich błędy są lżejsze niż te Kuszczaka? I to, że w meczu z Blackburn padł remis, a inne wyżej wymienione konfrontacje zakończyły się porażkami, też nic nie znaczy?

a Tomek rzadko ma dobre noty

Odnoszę ku_ewskie wrażenie, że uwzględniasz jedynie dwa rodzaje meczów: ten z Blackburn i te, w których piłkę dotykał raz na dobę i trudno, żeby zbierał w nich dobre oceny.
" border="0

Offline Sprinter.

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #1294 dnia: Czerwiec 30, 2011, 14:32:40 »
Wyobraź sobie zatem, że było dość sporo meczów, w których gdyby nie Kuszczak, byłoby "z 10:0". O babolach Vidy (siema Upton, strzała Emirates, pozdrów dzieciaki, Wembley) czy Rio "Mr. Own Goal" Ferdinanda (raz nawet Tomek wybronił jego samobójczy strzał) już nie wspomnisz, hm?
Ja sobie przypominam może ze 2 takie mecze, gdzie Tomek ratował jak to Ty nazwałeś "Mr. Own Goal" no to już przez to ma zostać w MU? Jego dobre mecze w ciągu 5 lat jak gra można policzyć na palcach jednej ręki. Fakt grał mało, ale jeśli już chce zostać GK nr 1 to już niech gra dobrze.

Treningi nigdy nie zastąpią ogrania i rytmu meczowego. Chyba, że porównujesz gierki wewnętrzne i ćwiczenia w stylu rzucania piłki przez van der Sara/Steele'a do meczów Premier League, ale wtedy tylko potwierdzisz moje obawy. No ale fakt, jakżeż mogłem tego nie dostrzec, ja głupi? Intryguje mnie jeszcze tylko jedna rzecz - skąd wzięli się słabi piłkarze i niezadowalające występy, skoro piłkarzy leniwych jest niewiele, a trening podobno jest cudownym lekiem na wszystko.
To tak, jakby ktoś przez całe życie latał jedynie na symulatorze, a na pierwszy prawdziwy lot dostał Jumbo Jeta pełnego ludzi. Rozumiesz analogię?

Spokojnie rozumiem analogię. No dobra, powiedzmy, że masz rację, ale jak bramkarz myśli, żeby zostać wyżej wymienianym numerem 1 musi trenować i to nawet intensywniej od obecnego pierwszego bramkarza.

Kuszczak też, ale nvm. Jedynie potwierdzasz moje przypuszczenia - cierpisz na oglądanie meczów wyłącznie na Polsacie. Że też musiałeś wpaść, najpewniej przypadkiem, na jeden z meczów ligowych. Zapewne musiało to być epokowe przeżycie.
Szczęsny też miał swój feralny mecz (finał CC), Fabiański nawet kilka (przykładem niech będzie spotkanie LM z Porto). Rozumiem, że ich błędy są lżejsze niż te Kuszczaka? I to, że w meczu z Blackburn padł remis, a inne wyżej wymienione konfrontacje zakończyły się porażkami, też nic nie znaczy?

Jakoś nie oglądam meczów tylko na Polsacie. Mam to szczęście, że posiadam C+. Mecze ligowe oglądam co kolejkę. Tylko, że Tomek wchodzi do 4 razy w sezonie. W którymś nawet grał chyba 10, ale to przez kontuzję Van der Sara. Tylko że, gdy bronił Łukasz to Wojtek nie płakał, że chce grać tylko cierpliwie czekał na swoją kolej. Tak samo w drugą stronę. Dlatego im błędów nie wypominam. Raz to już pisałem, ale napiszę jeszcze raz: Tomek paradoksalnie spie**olił sobie karierę przechodząc do MU. Bo było wiadome od początku, że on tam numerem 1 nigdy nie będzie. Powinien zostać w WBA i tam się rozwijać i grać regularnie. Wtedy mógłby mieć szanse na znalezienie porządnego klubu.

Odnoszę ku_ewskie wrażenie, że uwzględniasz jedynie dwa rodzaje meczów: ten z Blackburn i te, w których piłkę dotykał raz na dobę i trudno, żeby zbierał w nich dobre oceny.

To wymień mi 5 meczów, gdzie Tomek zasługuje na ocenę większą niż 7. (Z całego okresu 5-cio letniego w United)

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #1295 dnia: Czerwiec 30, 2011, 23:19:09 »
To wymień mi 5 meczów, gdzie Tomek zasługuje na ocenę większą niż 7. (Z całego okresu 5-cio letniego w United)

to ja wymienię jeden, z racji, że jakoś bardzo się nie interesuję Manchesterem

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=fecbe8cbb90e56709079386af82dc67e&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=fecbe8cbb90e56709079386af82dc67e&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

jego debiut w lidze bodajże
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1296 dnia: Lipiec 01, 2011, 12:23:22 »
Cytat: Sprinter
Ja sobie przypominam może ze 2 takie mecze, gdzie Tomek ratował jak to Ty nazwałeś "Mr. Own Goal" no to już przez to ma zostać w MU?

Gdzieś napisałem, że ma zostać? Rzecz jasna lepiej byłoby, gdyby nie odchodził, bo stanowi pewniejszy punkt w bramce niż wielka niewiadoma de Gea, ale skoro Hiszpan przybył do klubu, dla Kuszczaka nie ma już miejsca. Niech odejdzie do Aston Villi albo do WBA - w obu tych klubach będzie pierwszym bramkarzem, a w tym drugim zespole może stanie się ulubieńcem kibiców. Skoro te drużyny interesują się Kuszczakiem, to znaczy, że się do nich nadaje. Rozumiem, że do Wisły ostatnimi czasy znanej w Europie nieco bardziej niż Flora, Irtysz i Karabach już nie?

Jego dobre mecze w ciągu 5 lat jak gra można policzyć na palcach jednej ręki.

Jeśli te palce będziesz liczył wielokrotnie, zgadza się.
Komizm sytuacji polega na tym, że jest dokładnie odwrotnie, niż twierdzisz.

ale jeśli już chce zostać GK nr 1 to już niech gra dobrze.

Grał dobrze, co on ma jeszcze zrobić? Zaparzyć ci herbatę z prądem dostarczonym przez PGE i zatańczyć kankana, startując jednocześnie walcem drogowym na Red Bull X-Fighters?

ale jak bramkarz myśli, żeby zostać wyżej wymienianym numerem 1 musi trenować i to nawet intensywniej od obecnego pierwszego bramkarza.

Van der Sar też popełnia błędy. Zawalił pierwszy mecz z WBA, zaliczył kilka wpadek. Dlaczego nie uznasz, że gdyby kontynuował karierę, nie nadawałby się do Celticu (był lepszym bramkarzem od Kuszczaka, więc i proponowany klub mocniejszy)?

Jakoś nie oglądam meczów tylko na Polsacie. Mam to szczęście, że posiadam C+. Mecze ligowe oglądam co kolejkę.

Teraz to mnie naprawdę przerażasz, bo oglądając mecze nieco częściej ode mnie, pie_dolisz takie głupoty, nazywając rzeczy po imieniu.

Tylko, że Tomek wchodzi do 4 razy w sezonie.

Jeśli wyliczyć średnią z pięciu lat, wyjdzie 12.2 meczu na sezon. Uwzględniając tylko Premier League - 6.4. Sporo jak na rezerwowego bramkarza, w dodatku zmiennika tak świetnego fachowca. Z matmy miałem tylko cztery, ale to chyba więcej niż "do 4 razy w sezonie", nie?

Tylko że, gdy bronił Łukasz to Wojtek nie płakał, że chce grać tylko cierpliwie czekał na swoją kolej.

Jasne, jedynie żalił się na łamach gazet, że Wenger nie daje mu szans. Potem naśmiewał się z umiejętności swoich konkurentów. Rzeczywiście pokaz cierpliwości i pokory, jak c_uj ostateczny.

Raz to już pisałem, ale napiszę jeszcze raz: Tomek paradoksalnie spie**olił sobie karierę przechodząc do MU.

Raczej tak.

Bo było wiadome od początku, że on tam numerem 1 nigdy nie będzie.

Pewne od początku akurat wydawało się to, że van der Sar jeszcze przez sezon, góra dwa pobroni i odejdzie na emeryturę. Potem do bramki jako numer jeden miał wskoczyć Kuszczak. Raz, że nikt nie przewidział, że szczególnie pod sam koniec kariery van der Sar wyskoczy z formą i dwa, że mało kto się spodziewał, że Ferguson po raz kolejny okaże się takim gołosłownym s_urwielem. Doprowadził do odejścia Beckhama, Keane'a (van Nistelrooya nie, bo on sam odwalił cyrk) i zapewne Kuszczaka. Podejrzewam, że następni będą Berbatov i Nani - szczerze nie zdziwiłbym się, gdyby już w zimie opuścili Old Trafford, bo mają ku temu żelazne powody, z powodu których raczej nikt nie powinien obciążać ich winą i nazywać zdrajcami.

Wtedy mógłby mieć szanse na znalezienie porządnego klubu.

A to teraz nie ma?

Pomijając już to, że nigdzie nie mogę znaleźć spisu meczów Kuszczaka w United, a łba mi nie otworzyli i nie wsadzili do niego bazy danych, Kuszczak w barwach MU zagrał 61 razy, z czego 32 w lidze. Czyste konto zachował 27-krotnie, z czego 16 razy w lidze. Dla porównania ta sztuka w WBA... nie udała mu się ani razu. Przechodząc do bezpośredniej prośby, sam sobie sporządź statystykę tych sześciu dziesiątek spotkań, odliczając jeden jedyny z Blackburn. Na siłę możesz dodać jeszcze mecz ze Sportingiem, który i tak wygraliśmy, wcześniej nawet zapewniając sobie awans (to była piąta kolejka). Zresztą podobny błąd popełnił kiedyś Fabiański, tyle że on sobie wbił do bramki... dośrodkowanie.

Wracając do meczu z Blackburn owszem, Kuszczak popełnił błąd przy dośrodkowaniu. Szkoda tylko, że nie zauważyłeś tego, że tego gościa pilnowało trzech zawodników United - żaden nie zabrał piłki. Potem przy tym, który podawał asystentowi było aż pięciu. Ale oczywiście, wina leży jedynie po stronie Kuszczaka, bo nie złapał dośrodkowania, do którego nawet nie powinno dojść... Potem miał jeszcze kilka niepewnych interwencji ale cóż - zdarzyło się. Kiedy był ograny, nie popełniał błędów.

Zastanawia mnie, skąd u ciebie tyle zawiści do piłkarza swojego - podobno - ukochanego klubu. Rozumiałbym najeżdżanie na Rooneya za fochy i szantaż, na Bebe i Obertana za brak jakichkolwiek starań nawet w meczach z półamatorami i tym pożegnalnym Neville'a, na Evrę za fatalny sezon... Ale czym ci, do cholery zawinił Kuszczak? Człowiek, na którego zawsze można było polegać, nierzadko bardziej niż na samobójcy Ferdinandzie czy skale Vidiciu, ale momentami przeraźliwie głupiej (wymieniłem ci już jego najlepsze role)? Przekreślił sobie życie jednym błędem w meczu z Kolumbią, a kiedy wydawało się, że ludziom już przeszło, pojawiają się takie jednostki jak ty. Tamta sprawa miała miejsce już pięć lat temu, więc trzeba znaleźć następną padlinę, co?

Cytat: Pawlodar
to ja wymienię jeden, z racji, że jakoś bardzo się nie interesuję Manchesterem

Wtedy tego karnego sprokurował (choć to była dość dyskusyjna sytuacja, bo Adebayor wyraźnie szukał okazji do wywrotki). Zawalił akcję, ale zrehabilitował się obroną. Skończyło się wtedy na 0:1, Tomek puścił sytuację sam na sam. Nie muszę chyba mówić, że w ogóle pojawienie się takich szans jest zwykle winą obrońców, a sama okazja jest jak karny, a może i nawet dogodniejsza.
" border="0

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #1297 dnia: Lipiec 01, 2011, 15:33:39 »
Nie wiem czy to filmik naszego DoMManU z forum, ale jeżeli tak to szacunek...

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #1298 dnia: Lipiec 01, 2011, 16:52:49 »
może byś podał jakiego linka do youtuba czy coś? bo bez zalogowania nie można obejrzeć
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #1299 dnia: Lipiec 11, 2011, 23:23:11 »
Manchester United US 2011 Summer Tour: Official Video

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=fecbe8cbb90e56709079386af82dc67e&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=fecbe8cbb90e56709079386af82dc67e&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

pawlodar_10:

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Niestety tego filmiku na YouTube niema!

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1299 dnia: Lipiec 11, 2011, 23:23:11 »