Powiem krótko – będzie to najlepsza symulacja piłki nożnej jaka pojawiła się kiedykolwiek na rynku…. Król wraca na tron, król jest tylko jedne… Pro Evolution Soccer 2010
Jeżeli po tym filmiku Chuck sądzisz że to będzie najlepsza symulacja piłki nożnej to brawo?? Po tym filmiku co najwyżej można stwierdzić, że nie będzie praktycznie żadnej zmiany w porównaniu do poprzedniej odsłony. Wiem, że to zapewne mecz z wczesnej fazy produkcji ale jak oni nie poprawią animacji zawodników i gameplay-a to tak naprawdę w d...e mam te wszystkie możliwości zmian taktyki jakie nam zaimplementują.
To samo tyczy się grafiki w grze. Co z tego, że morda Messiego wygląda prawie jak prawdziwa gdy przez większość meczu i tak jej nie widać bo kamera jest wysoko. KONAMI jak znowu wypuści gniota to myślę, że stracą ogromną rzeszę fanów. Tym bardziej, że to będzie trzeci rok z rzędu kiedy to robią nas wszystkich w przysłowiowego konia.
FIFA na konsole (podkreślam, na konsole) zyskała sobie poprzednią edycją sporą grupę nowych odbiorców i w tym roku to ona może spać spokojnie. Nawet jak zmiany, które wprowadzą nie będą tak rewolucyjne jak zapowiadają (drybling 360 itp.) to i tak potencjalni klienci zakupią tą grę sugerując się poprzednią edycją.
Chciałbym, żebym w tym roku miał ogromny dylemat co kupić sobie na XBOX-a PES-a czy FIFĘ.
pzdr