Mi się tylko grafika podoba. Źle działających rzeczy, bugów jest mnóśtwo. Ta gra to bubel nie warto kupować czegoś co jest tak niedopracowane.
Minusy:
-usunięcie możliwości dowolnej modyfikacji liczby piłkarzy w murze
-spowolniona reakcja piłkarzy
-nie można skutecznie dryblować i grać z pierwszej piłki, chociaż może to wynika z ^
-komputer oszukuje z szybkością zawodników (jak co roku)
-podania nie lecą tam gdzie chce, wskazuje strzałkami (zwłaszcza bramkarze), to samo ze strzałami(rzadko)
-podania z "w" są za słabe
-nie ma paska siły podań po ziemi
-zawodnicy przenikają przez siebie i piłkę, kopią futbolówke nie dotykając jej
-czasami piłkarze sami podają lub wykopują piłkę tak jakbym nie mógł sam tego zrobić
-bramkarze tu chyba nie ma co komentować
-animacja biegu - roboty
-animacja strzału z główki/szczupaka zamiast woleja
-rzuty karne ta kamera to porażka
-w menusach trzeba 4-5 razy klikać, żeby zmienić jakąś kartę lub przesunąć suwaki
Plusy:
-grafika
-fizyka piłki
-możliwości taktyczne
-każdy mecz jest inny, może cię coś zaskoczyć
EDIT: Tak żeby nie było, że nie uzasadniam.
Zgodze sie z toba z częścią twojego tekstu: z tym murem to przekombinowali,w wersji demo rażąco widoczne był problem z odbijającą się dziwnie piłką,biegniesz a tu nagle piłka odskakuje
bramkarze to porażka,niedopracowane zachowania zawodników,kilka razy zdarzyło mi się ze biegne zawodnikiem a on nagle wslizg robi-i karny z niczego choć nawet nie wcisnąłem kółka
Szczerze-wątpię ze to wszystko zostanie poprawione.Pewnie błędy z 10 naprawią w 11 ,a w 11 znów coś spie*rzą,w sumie to tak co roku jest...
Gram w Pesa juz bardzo długo,najpierw iss 98, pozniej iss pro,iss pro 2,pro evo i itd.
Zauważyłem ze kiedyś była inna polityka Konami,patrząc na wersje 98 a na pro evo 2 było to wielki postęp,starali się wydawać produkt idealny.Jak jest teraz to sami widzimy,choćby na przykładzie trybu online z wersji 06 działał porządnie.Z roku na rok coraz gorzej,coś naprawią coś zepsują i tak w kólko.W tym roku zakupilem PS3 i mam nadzieje ze tryb online w PES 10 bedzie dzialal poprawnie,choć w to wątpie. Tak Panie Takat([cenzura]) , liczy się tylko kasa...