Odświeżę troszkę.
Gra mojego życia na PC to exekwo (tak się pisze ?
) Wiedźmin: Edycja Rozrzeszona oraz Football Manager 2012.
Wiedźmina przeszłem dopiero we wrześniu minionego roku, wcześniej dla mnie temat Wiedźmina to były tylko książki. Filmu dalej nie uznaję, ale gra po prostu mnie urzekła. Ten klimat (przed Wyzimą Abigail, Wyzima, Bagna, Odmęty, Wyzima w Wojne., Lodowe Pustkowia) sprawił, że się w tym zakochałem. Mechanika była genialna, na początku trochę mnie wkurzała, ale dziś oddałbym wszystko za grę, w którą tak się gra. W zasadzie denerwowało mnie tylko to, że nie było kilku postaci (Yennefer, Ciri), jeżdzenia na koniu i skakania. Mimo tego Wiedźmin to najlepsza gra jaką grałem, polecam każdemu, fabuła to istne cudo. Dwójka już mnie tak nie wciągła, czekam na trójkę choć ponoć ma być sandboxowa, co raczej mnie nie zachęci, ale zobaczymy.
A FM ? Najlepsza strategia i gra sportowa zarazem, w jaką grałem i gram do dziś. Właściwe tyle wystarczy powiedzieć.
Wyróżniam też wiele innych gier takich jak: Mass Effect, Hitman (głównie Krwawa Forsa oraz Rozgrzeszenie), PES 12,13 (najlepsze ja dla mnie), Fallout, The Sims 3 (no co ...
),Duke Nukem 3D (jedna z moich pierwszych gier w życiu na PC), NFS: Shift (bardzo mi przypadł do gustu), FIFA 07 (jedyna, w którą długo grałem), Obscure 2, Batman:Arkham Asylum, GTA IV i San Andreas, Mafia i wiele innych o których zapomniałem.
Zapraszam abyście i Wy napisali gry swojego życia.