TUTORIAL Jak wgrać ściągnięta twarz do PES 2010 ?Aby wgrać twarz poszczególnego zawodnika potrzeba:
1.
KitServer 9 (dla PES 2010) czym nowsza wersja tym lepiej
2.
WECN PES2010PC Appearance Tool - program służy do nadawania numeru unnamed_xxxx.bin do poszczególnego piłkarza !
Zaczynamy
1. Powiedzmy, że chcemy podarować Robertowi Lewandowskiemu twarz, którą ja wykonałem
(mała reklama
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE)
2. Pobrane twarze nie mają odrazu poszczególnej nazwy, więc czasami trzeba ją zmienić! Będę się wzorował na przykładzie
RLewandowskiFACE.bin !
3. Ściągamy program WECN PES2010PC Appearance Tool tutaj
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE i otwieramy
Pokazuje się takie okienko :
[/URL]
4. Otwieramy Option File'a za pomocą przycisku
"LOAD" (Plik znajduję się przeważnie tu: "C:\Documents and Settings\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2010\save\PES2010_EDIT
5. Po załadowaniu pliku ukazuje się nam lista wszystkich zapisanych piłkarzy w Option File. Szukamy Roberta w Kategorii
"POLAND" ! Wygląda to tak:
6. Następująco przyciskamy prawym przyciskiem myszy na nazwisko piłkarza i przyciskamy
"Edit Link" ! Pokaże nam się takie okno:
7. Wpisujemy :
Face (Twarz) => wolne miejsca na twarze to numery od 1660 do 1758 !
Hair (Włosy) => wolne miejsca na włosy to numery od 5234 do 5332 !W moim przykładzie potrzebujemy tylko Twarz (numer Face) dla Lewandowskiego więc wpisujemy np.: 1750
8. Kolejno naciskamy
"OK" i ostatecznie
"Save" ! Zamykamy program
W tym czasie Robert Lewandowski ma dopisany numer twarzy "1750"
Oznacza to, że plik
RLewandowskiFACE.bin trzeba zmienić na
"unnamed_1750.bin" i przekopiować do najpiękniejszego narzędzia do PES 2010 KitServer'a
--> ścieżka : ...\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2010\kitserver\example-root1\img\dt0c.img
9. GOTOWE
Mam nadzieje, że pomogłem i że już nie będzie takich głupich pytań na forum co tylko zaśmiecają ! Pozdrawiam
Zapraszam do oceniania moich twarzy
BLACKJUVE