Modyfikacje i Dodatki do Pro Evolution Soccer > Twarze
Jak wgrywac twarze w Pes 2010
Pumba58:
Witam;) ... Moglby ktos dac instrukcje jak sie wrzuca twarze przez Kit Server do Pesa 2010 ?
gostek15:
mi działa własnie tak jak pisałeś,
kitserver\example-root1\img\dt0c.img\
i pliki np. unnamed_1656.bin taki mam pod Pedro i działa
Blackjuve:
TUTORIAL
Jak wgrać ściągnięta twarz do PES 2010 ?
Aby wgrać twarz poszczególnego zawodnika potrzeba:
1.KitServer 9 (dla PES 2010) czym nowsza wersja tym lepiej :D
2.WECN PES2010PC Appearance Tool - program służy do nadawania numeru unnamed_xxxx.bin do poszczególnego piłkarza !
Zaczynamy :D
1. Powiedzmy, że chcemy podarować Robertowi Lewandowskiemu twarz, którą ja wykonałem :D (mała reklama :D
REJESTRACJA lub LOGOWANIE)
2. Pobrane twarze nie mają odrazu poszczególnej nazwy, więc czasami trzeba ją zmienić! Będę się wzorował na przykładzie RLewandowskiFACE.bin !
3. Ściągamy program WECN PES2010PC Appearance Tool tutaj
REJESTRACJA lub LOGOWANIE i otwieramy :D Pokazuje się takie okienko :
[/URL]
4. Otwieramy Option File'a za pomocą przycisku "LOAD" (Plik znajduję się przeważnie tu: "C:\Documents and Settings\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2010\save\PES2010_EDIT
5. Po załadowaniu pliku ukazuje się nam lista wszystkich zapisanych piłkarzy w Option File. Szukamy Roberta w Kategorii "POLAND" ! Wygląda to tak:
6. Następująco przyciskamy prawym przyciskiem myszy na nazwisko piłkarza i przyciskamy "Edit Link" ! Pokaże nam się takie okno:
7. Wpisujemy :
Face (Twarz) => wolne miejsca na twarze to numery od 1660 do 1758 !
Hair (Włosy) => wolne miejsca na włosy to numery od 5234 do 5332 !
W moim przykładzie potrzebujemy tylko Twarz (numer Face) dla Lewandowskiego więc wpisujemy np.: 1750
8. Kolejno naciskamy "OK" i ostatecznie "Save" ! Zamykamy program :D W tym czasie Robert Lewandowski ma dopisany numer twarzy "1750"
Oznacza to, że plik RLewandowskiFACE.bin trzeba zmienić na "unnamed_1750.bin" i przekopiować do najpiękniejszego narzędzia do PES 2010 KitServer'a :D --> ścieżka : ...\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2010\kitserver\example-root1\img\dt0c.img
9. GOTOWE :D
Mam nadzieje, że pomogłem i że już nie będzie takich głupich pytań na forum co tylko zaśmiecają ! Pozdrawiam
Zapraszam do oceniania moich twarzy :D
BLACKJUVE
kuba19934:
super poradnik ! dzieki wielkie
MaTX:
Za mało wolnych slotów na twarze dali. W 09 było do 2100 +
Nawigacja
[#] Następna strona