jak dla mnie jest lepiej
ale moim zdaniem podnioslbym jeszcze drastycznie balance. najpierw obnizyles go znaczaco a teraz po malu podnosisz. i przez to zeby zawodnik sie obrocil potrzebuje duzo miejsca i czasu co nie jesy realistyczne.i tak samo wlasnie akceleracje. w rzeczywistosci zawodnicy sa zwinni i szybcy - "lżejsi" a w tym pesie jest to skopane.rowniez pilka moim zdaniem jest zaciezka wiec podnioslbym predkosc podan po ziemi i gora. jesli podnosic predkosc gry to trzeba rowniez podniesc predkosc poruszanie sie z pilka.
a wiec:
- balnce i akceleracja podniesione zeby zawodnicy lepiej reagowali i poruszali sei zarowno z pilka jak i bez niej
- predkosc dryblingu z pilka lepsze i realniejsze poruszanie sie zawodnikow z pilka
- predkosc podan, zeby pilka wydawal sie lzejsza...
- agility podneisc
- nie podnosilbym juz znaczaco top speed( chociaz minimalnie mozna)
w kazdej czesci tez sobie edytowalem troche gameplay, fajna zabawa, szczegolnie po dluzszym obcowaniu z gra...
offt:
ogolnie konami skopało gameplay i nie rozumiem czym sie zachwycac. fakt grafika ladna. ale gameplay do dupy...no i przez to nie mozemy sie spodziewac cudow po nawet najlepszym patchu...a gram w pesa juz 12 lat i ta czesc jest prawie ze najslabsza...
Problem w tym że podniesienie balance o 1(!) psuje cały efekt
Mój patch świetnie ukazuje prowadzenie piłki, piłkarze są wolniejsi, mniej zwrotni i bardziej realni, co zmusza ich do trącania łaciatej różnymi częściami stopy. Dosyć dobre było to w demie, w pełnej wersji znowu istnieje zasada R1 i do przodu...
Co prawda niektórzy piłkarze są zbyt wolni, ale by to naprawić, trzeba by tworzyć wszystkie staty od nowa, ponieważ są one przesadzone w obie strony. Ribery to w PES'ie nadczłowiek, za to Mladen Petric, to zawodnik który biega z taką szybkością, z jaką biega Ribery w prawdziwym świecie.
Po drastycznym obniżeniu Ribery jest superrealistyczny, za to Petric gra na poziomie polskiej Ekstraklasy.
Mam pomysł: mam zamiar poczekać na Matrix'a do PES'a 2010(są tam staty z FM'a) i przerobić te staty w edytorze(trzeba by było tworzyć nowe wzory). Efekt mógłby być dużo lepszy...
Czy zna ktoś może program, którym już teraz mogę przekonwertować staty z FM'a do PES'a ?