Po około miesięcznej pracy mam zaszczyt przedstawić dodatek do "starego dziadka" jakim jest PES4/WE8. Statystyki opierają się na statystykach z Pes Stats Database + Dodatków PES6 + własnych obserwacji :rolleyes: . Tworzony był na dodatku World Mod 2011 by Argentina94. W dodatku możemy znaleźć poszczególne elementy:
- Stroje z sezonu 10/11 oraz 11/12
- Kitserver ze strojami dla ligi Polskiej (zintegrowane z Plikiem opcji)
- Kitserver zawierający aktualne piłki
- Herby zgodne z Polskimi Klubami
- Transfery na dzień 23 Czerwca 2011 (Tutaj jedna nieprawidłowość. Nowo przyjęci zawodnicy, którzy nie wiadomo jaką cyferkę na koszulce otrzymają dostali automatycznie "1". Zmiany będą wprowadzane wraz z update'ami)
- Działająca Master Liga (Często występujący błąd w ostatnich dodatkach znalezionych w sieci)
- Dodano nowe twarze i fryzury (Jednakże mała ilość slotów nie pozwala na dodanie ich aż tak wielu, znajdziemy tam: Torres'a, Chicharito, Drogbe, Rooneya, Ronaldo itp. - Prawdopodobnie będą one aktualizowane wraz z update'ami ze względu na liczne "crash'e")
- Nowy strój sędziego
- Pliki dźwiękowe (0_sound i E_sound) zostały "okrojone" by wydobyć jak najmniejszą wagę archiwum. Jeśli potrzebujecie komentarza i przyśpiewek radze nie usuwać oryginalnych plików
- Spolszczone w 90% Menu (Brakuje menu Treningu) + całkowicie zmieniona grafika przeze mnie (możliwe nieliczne literówki, zapomniałem że PES nie obsługuje polskich znaków, stąd mogą wynikać małe błędy).
- Mimo dodania Polskiej Ekstraklasy nie zapomniałem o sympatykach Angielskiej Piłki: dodano - Queen Park Rangers, Norwich City oraz Swansea City
Występują Ligi: Angielska, Polska [+4 druzyny z Chile na pierwotnym OF'ie], Argentyńska, Włoska, Hiszpańska oraz Others w których znajdziemy aktualne składy dla: Bordeaux, Olimpique Marsylia, Lyon, PSG, Ajax, PSV, Feyenoord, Celtic, Rangers, Benfica, Porto, Sporting , Olympiakos, Panathinaikos, VfL Wolfsburg, Hamburger SV, Bayer Leverkusen, Bayern Munich, Borussia Dortmund, Schalke 04, VfB Stuttgart oraz Werder Bremen
* Dodatek prawdopodobnie będzie aktualizowany -> Na wszelką pomoc jestem jak najbardziej otwarty * Ekstraklasa ma 16 drużyn i dlatego gdy wybieramy Ligę Polską dołączone będą 4 drużyny z ligi Chile. [W przyszłości te 4 drużyny zamierzam zastąpić wybranymi polskimi klubami]Prosze o szczere oceny, opinie itp.
Instalacja:
- Instalujemy grę odpalając plik autorun.exe i zgodnie z krokami kontynuujemy instalację.
- Po zakończonej instalacji kopiujemy katalogi save, oraz kitserver do katalogu z grą.
- Wchodzimy w katalog kitserver , uruchamiamy plik setup i z rozwijanej listy wybieramy WE8.exe i naciskamy Install
- Odpalamy grę i cieszymy się, że działa.