Śeirtny klub dxscujn.
Czech, Słowak ??
Gai Assulin, który został zwolniony latem tego roku z Barcelony, podpisał kontrakt na 2,5 roku z Manchesterem City.Młody Izraelczyk zapowiada się na dobrego piłkarza i dziwne, że nie pozostał na Camp Nou.
Carlos Tevez potwierdził, że chce opuścić Manchester City.
"Od samego przybycia do Manchesteru City, cieszyłem się grą dla fanów. Ciepło mnie przywitali i żałuję, że doszło do takiej sytuacji".
"Kibice zasługują na sukces, jako nagrodę za swoje wsparcie i cierpliwość. Klub ma wielkie szczęście posiadając takich kibiców. Każdy kto oglądał jak grałem dla City nie może kwestionować mojej pasji i poświęcaenia dla klubu gdziekolwiek nie nosiłem jego koszulki".
"Jednakże mogę potwierdzi, iż poprosiłem prezesa zarządu Manchester City Football Club o transfer. Teraz muszę oczyścić umysł i się zastanowić, ponieważ to ważna chwila w mojej karierze. Moje uczucia się nie zmienił i żałuję, że doszło do takiej sytuacji. Jest to coś co czuję od dłuższego czasu i spędziłem wiele godzin zastanawiając się nad tym".
"Chciałem już odejść tego lata, ale zostałem przekonany, żeby pozostać. Niestety, moje uczucia się nie zmieniły. Nie zgadzam się z prezesami klubu jakoby na moją decyzję wpływały osoby trzecie. To była tylko i wyłącznie moja decyzja. Przykro mi, że sytuacja pokazywana jest w innym świetle".
"Moje relacje z konkretnymi prezesami i osobami w klubie popsuły się i nie da się ich naprawić. Nie chciałbym rozwijać tego tematu. Te osoby wiedzą o czym mówię, ponieważ im to powiedziałem. Chciałbym również wyjaśnić, iż nie mam żadnych złych uczuć z Roberto Mancinim".
"Mogłem podpisać ulepszony kontrakt, który klub zaoferował mi w trakcie trwania sezonu, jednakże nie o pieniądze tu chodzi. Tłumaczyłem to zarządowi kilkukrotnie. Oferta właściciela klubu była bardzo hojna i chciałbym podziękować Sheik Mansour za zrozumienie i oparcie".
Aż 45 milionów euro będzie kosztować arabskich szejków Edin Dżeko z Wolfsburga. Manchester City wstępnie porozumiał się już z Wolfsburgiem i z samym napastnikiem. W Anglii Bośniak ma zastąpić Carlosa Teveza.
24-latek ma podpisać umowę, która zagwarantuje mu 7 milionów euro rocznie. W ramach odstępnego do Wolfsburga może trafić Roque Santa Cruz.