Ogólnie fakt ,że fifa 11 wychodzi w wersji NextGen jest dobrą wiadomością będziemy mogli grać w dwa miejmy nadzieje dobre produkty. Także nie rozumiem kłótni FIFA-PES nie ma się o co kłócić w tym roku wyjdzie pierwsza "prawdziwa" fifa na pc(a nie ten chłam w ,który jednak bądź co bądź chyba grali tylko fanboye). Ja zawsze grałem w PRO ,ale miałem złotą zasadę:
"przed oceną gry piłkarskiej zagraj cały sezon" tak też zawsze robię.Także uważam swoją wypowiedź za obiektywną bo nie obchodzi mnie która z tych dwóch pozycji będzie lepsza(no może z sentymentu PES) ale wszystko wskazuje na to że będę sobie grał raz w jedną raz w drugą bo jednak czasem przydaje się odmiana.Jak się znudzi PES to FIFA i odwrotnie.
Poczekajmy na rezultaty na razie uważam że widać w PESIE to coś co sprawia że widze siebie cieszącego sie z gry bo przyjemnośc a więc gameplay(nie to co widzisz tylko to co będziesz czuł tworząc akcje,stzrelając i tracąc gole) to jest najważniejsze.W poprzednich fifach nawet konsolowej czułem niedosyt bo strzały były takie jakieś nijakie "jakby z plastiku" ale może to kwestia przyzwyczajenia.Pewnie w czymś będzie lepszy PES (gameplay) a w czymś FIFA(atmosfera,otoczka,licencje).Tak więc ja już szykuje miejsce na pulpicie dla dwóch ikonek:
I BĘDĄ ONE OBOK SIEBIE :PES 2011 i FIFA 11(o ile będzie taka sama jak na konsole).